Μήνυμα στα Σκόπια από τον Προκόπη Παυλόπουλο

08/05/2016 | 18:20

Μήνυμα προς την ΠΓΔΜ ότι με αντιλήψεις που παραχαράσσουν την ιστορία για τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν μπορούν να γίνουν μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και το “βέτο” από την πλευρά της Ελλάδας είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο, έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψη του στους Μακεδονικούς Τάφους έξω από τη Νάουσα.

«Αυτός ο ιερός τόπος για το Έθνος των Ελλήνων αποδεικνύει, με αμάχητα ιστορικώς τεκμήρια, τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι κυνικοί παραχαράκτες της Ιστορίας, δυστυχώς κληρονόμοι και συνεχιστές της νοοτροπίας ολοκληρωτικών καθεστώτων όπως τεκμηριώνει και η πρόσφατη βάρβαρη συμπεριφορά τους εναντίον των προσφύγων, δεν δικαιούνται να υποκρίνονται ανεξόδως τους φίλους της Ελλάδας και, πολύ περισσότερο, δεν είναι νοητό να βαυκαλίζονται ότι με τέτοιες αντιλήψεις μπορούν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Το ελληνικό βέτο είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας, όπου είδε το αρχαίο Θέατρο και στη συνέχεια στους Μακεδονικούς Τάφους από τη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της