Σοφία Βούλτεψη: Σοβαρό πλήγμα στην ανεξαρτησία του Τύπου

06/05/2016 | 02:18

«Η ρύθμιση για την ένταξη των ασφαλιστικών οργανισμών των δημοσιογράφων στο ενιαίο ταμείο αποτελεί δώρο στη διαπλοκή και πλήγμα στην ανεξαρτησία του Τύπου», είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης είναι οι μόνοι για τα ασφαλιστικά ταμεία των οποίων δεν έχει καταβληθεί ποτέ ούτε ευρώ, ούτε δραχμή από το κράτος και τους εργοδότες.

Η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12» επισήμανε ότι το αγγελιόσημο είναι μέρος των κερδών των εργοδοτών από τις διαφημίσεις που κατέβαλλαν μέχρι σήμερα στα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων και τόνισε ότι αν καταργηθεί, τότε το κράτος θα επιβαρύνει τον εαυτό με 175 εκ. ευρώ το χρόνο.

Τόνισε, επίσης, ότι με την κατάργηση του αγγελιόσημου και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν εισφορές για τους εργαζόμενους, ενώ – όπως είπε – ταυτόχρονα θα αυξηθεί και η τιμή των διαφημίσεων γιατί και οι εργοδότες θα πρέπει να συμμετάσχουν στην τριμερή χρηματοδότηση. «Μόνο η μεταφορά του συνταξιοδοτικού ταμείου, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, στο ενιαίο ταμείο θα τον επιβαρύνει με 105 εκ. ευρώ, δηλαδή εμείς θα πάμε στον ΕΦΚΑ για να τους βουλιάξουμε», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας με την ιδιότητα της δημοσιογράφου η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε λέγοντας ότι με την ένταξη των ταμείων των δημοσιογράφων στον ΕΦΚΑ ουσιαστικά το «κράτος βλάπτει τον ίδιο του τον εαυτό».

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης