Η ΕΕΤΕΜ Αχαϊας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

ανακοινωση-καταγγελια
Η πρόσφατη διαμαρτυρία εκπροσώπων της ΕΕΤΕΜ στον Προκόπη Παυλόπουλο

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΤΕΜ Αχαϊας καταγγέλλει την κυβέρνηηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και σημειώνει: Ξενιτεμένους, ανεπάγγελτους ή παράνομους θέλει η Κυβέρνηση και τους Πτυχιούχους Μηχανικούς, αν τελικά περάσει τις «μεταρρυθμίσεις» της, αναφορικά με το Ασφαλιστικό.

Η επιβολή υπερβολικών και εκτός πραγματικότητας ασφαλιστικών εισφορών στους Μηχανικούς που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, σε συνδυασμό με την ήδη επιβαρυμένη φορολόγησή τους, η οποία αναμένεται να επιβαρυνθεί περαιτέρω το 2016, και τα λοιπά προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, θα οδηγήσει ένα μεγάλο ποσοστό όσων έχουν, μέχρι στιγμής, καταφέρει να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, στην απελπισία και την οικονομική εξαχρείωση, ενώ, τελικά, δεν θα τους αφήσει, παρά μόνο τρεις (3) διεξόδους:

Την παρανομία, καθώς, προκειμένου να επιβιώσουν, θα αναγκαστούν να καταφύγουν στην εισφοροδιαφυγή ή τη φοροδιαφυγή
Την ανεργία, καθώς με τέτοια οικονομικά δυσβάσταχτα μέτρα, πολλοί θα αναγκαστούν να κλείσουν τα βιβλία τους και να μείνουν εκτός επαγγέλματος
Την οικονομική μετανάστευση, προκειμένου να αναζητήσουν καλύτερη τύχη και δικαιότερη αντιμετώπιση του μόχθου τους στις χώρες του εξωτερικού.

Οποιαδήποτε από τις παραπάνω «λύσεις» θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη όξυνση του προβλήματος, που καλούνται να λύσουν οι εν λόγω «μεταρρυθμίσεις», καθώς το κράτος θα χάσει ακόμα και αυτά τα ελάχιστα έσοδα που είχε, ελέω κρίσης, από τη συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών.

Επιπλέον, οι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι αντιμετωπίζουν και το επιπρόσθετο πρόβλημα της άρνησης της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού, να επιλύσει τα επιμέρους ασφαλιστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν με τον οικείο τους ασφαλιστικό φορέα (αναγνώριση ασφάλισης στο Ε.Τ.Α.Α./Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε, παράλληλη υπαγωγή στον Ο.Α.Ε.Ε.), θέματα που είχαν τεθεί και κατά την πρόσφατη συνάντηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ με τον Υφυπουργό Εργασίας, κ. Αν. Πετρόπουλο.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ότι, για μία ακόμη φορά, επιλέγει τον εύκολο δρόμο του οικονομικού «στραγγαλισμού» των ελευθέρων επαγγελματιών, προκειμένου να μην ενοχλήσει τους «έχοντες» και την καλούμε να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με όλους τους κοινωνικούς φορείς, πριν να είναι αργά

 

Διαβάστε επίσης