«Όχι» από το Δ.Σ των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου στην εκ περιτροπής εφημερία

Τι αποφασίστηκε

Απέρριψε το ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου στη σημερινή του συνεδρίαση την πρόταση της 6ης ΥΠΕ για εκ περιτροπής λειτουργία των νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας.

Η 6η ΥΠΕ με έγγραφό της προς το ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και τα επιστημονικά συμβούλια των δύο Νοσοκομείων καλούσε σε εκ περιτροπής εφημερία των δύο νοσοκομείων και συγκεκριμένα ζητούσε από 1/6 να εφημερεύει το Νοσοκομείο Αγρινίου Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Σάββατο και το Νοσοκομείο Μεσολογγίου Τρίτη – Πέμπτη – Κυριακή.

Η πρόταση χαρακτηρίστικε ως απαράδεκτη και προς το παρόν φαίνεται ότι μπαίνει «πάγος» στα σχέδια της 6ης ΥΠΕ για «διαμελισμό» των νοσοκομείων της περιοχής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταματά η φθίνουσα πορεία των νοσοκομείων της περιοχής.

Τα προβλήματα αναμένεται προσεχώς να επιδεινωθούν, αφού για παράδειγμα τον προσεχή μήνα θα ακολουθήσει μια ακόμη παραίτηση από την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου. Κάτω από το αυτό το πρίσμα τη συνεδρίαση του ΔΣ απασχόλησαν και οι προσλήψεις ενός επικουρικού αναισθησιολόγου και ενός επικουρικού ΩΡΛ για το νοσοκομείο Αγρινίου, που προωθούνται από το Υπ. Υγείας και την 6η ΥΠΕ.

Πρόκειται για προσλήψεις που δεν ζητήθηκαν, αφού σε άλλες ειδικότητες γιατρών το νοσοκομείο Αγρινίου έχει επείγουσες ανάγκες.

Από την ενημέρωση που έγινε στη συνεδρίαση του ΔΣ προέκυψε ότι η πρόσληψη του επικουρικού ΩΡΛ δεν μπορεί να αποτραπεί έχοντας πάρει ΦΕΚ, όμως θα γίνει προσπάθεια να αποτραπεί η πρόσληψη επικουρικού αναισθησιολόγου, αφού το νοσοκομείο Αγρινίου δεν έχει έλλειψη στη συγκεκριμένη ειδικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση η πρόσληψη να γίνει για το νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αναισθησιολόγους.

Πηγή: agrinioculture.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ