Suddeutsche Zeitung: Η Άνγκελα Μέρκελ και η παραμονή του ΔΝΤ

«Η Γερμανία αν θέλει το ΔΝΤ πρέπει να δεχθεί την παράταση του χρέους»

Στο ελληνικό χρέος αναφέρεται ένα ακόμη δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung. Το σχετικό δημοσίευμα επισημαίνει πως η Γερμανία θα πρέπει να αποδεχθεί την παράταση εξυπηρέτησης του χρέους σε περίπτωση που επιθυμεί να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, τονίζοντας μάλιστα πως η Άνγκελα Μέρκελ ήταν αυτή που πριν έξι χρόνια έβαλε στο παιχνίδι της ελληνικής διάσωσης το Ταμείο.

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει «Η καγκελάριος επιθυμούσε τη συμμετοχή του ΔΝΤ, απολαμβάνοντας την φήμη του περί άφθαρτου οργανισμού, που δεν συγκινούνταν από τους συνταξιούχους και τους αγρότες, που διαμαρτύρονταν».

Αυτού τους μεταρρυθμιστές τους ήθελε η κ. Μέρκελ στο πλευρό της πιστεύοντας πως μπορεί να επιβάλλει δισεκατομμύρια δάνεια στην Αθήνα, σημειώνεται στο άρθρο. «Αυτό δεν είχε αλλάξει μέχρι σήμερα, αν εξαιρέσει κανείς πως το ΔΝΤ δεν συμμετέχει ακόμα στο ελληνικό πρόγραμμα», προσθέτει.

Η Suddeutsche Zeitung αναφέρει πως η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, με τους Ευρωπαίους να μην μπορούν να αποφύγουν την ελάφρυνση του χρέους. «Ένα πραγματικό κούρεμα -και ως εκ τούτου δισεκατομμύρια κόστος για τους Ευρωπαίους- είναι σε κάθε περίπτωση μη αναγκαίο», τονίζει.

Διαβάστε επίσης