Ο Τζέισον Μπορν στην ταραγμένη Αθήνα

μελαγο μερος της νεας ταινιας αφορ ατην ελλάδα , παροτι γυσρίστηκε στην τενεριφη

Ο Ματ Ντέιμον φοράει και πάλι τα ρούχα του Τζέισον Μπορν και «έρχεται» στην ταραγμένη από τις διαδηλώσεις Αθήνα. Οι πρώτες εικόνες από τη νέα ταινία Μπορν δείχνουν ότι μεγάλο μέρος της πλοκής λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα, αν και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Τενερίφη και Λονδίνο.

Μιλώντας πρόσφατα για την πλοκή της ταινίας στο Entertainment Weekly, ο Ματ Ντέιμον είπε ότι από την προηγούμενη φορά που έπαιξε τον Μπορν, «σημειώθηκε η οικονομική κατάρρευση, η μεγάλη ύφεση, υπάρχουν ζητήματα κυβερνοεπιθέσεων και κοινωνικών ελευθεριών - θέματα που επιστρέφουν καθώς εμείς προσπαθούμε να συλλάβουμε το μέλλον. Αυτά βρίσκονται μέσα στην ιστορία μας. Εάν δείτε τις τρεις πρώτες ταινίες, πρόκειται για ταινίες που αποτελούν αποτέλεσμα της προεδρίας του Μπους».

Όπως και στην τηλεοπτική σειρά Mr. Robot, έτσι και στο νέο Bourne, η Ελλάδα αποτελεί σκηνικό μιας πολιτικής με ευρύτερες διεθνείς προεκτάσεις.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Πολ Γκρινγκράς, ενώ σε πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε -εκτός από τον Ματ Ντέιμον-, τη Τζούλια Στάιλς, τη βραβευμένη με Όσκαρ Αλίσια Βικάντερ, τον Βενσάν Κασέλ και τον Τόμι Λι Τζόουνς.

Αν και στο τρέιλερ βλέπουμε -υποτίθεται- την Αθήνα γεμάτη διαδηλωτές, μολότοφ και πανό κατά της λιτότητας, στην πραγματικότητα τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Τενερίφη, ενώ το βρετανικό μετρό χρησιμοποιήθηκε αντί του μετρό της Αθήνας.

Στις ελληνικές αίθουσες η ταινία αναμένεται να ξεκινήσει να προβάλλεται την 1η Σεπτεμβρίου, σε διανομή UIP.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ