Πάτρα: Στήριξη των δομών της Ειδικής Αγωγής

από τη δημοτική αρχή

Η ανάγκη στήριξης των δομών της Ειδικής Αγωγής οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν πληγεί από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και ειδικότερα τα θέματα του «αιτήματος κάλυψης δαπάνης για δημιουργία –ίδρυση και προαγωγή Τ.Ε. & Σ.Μ.Ε.Α. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και του «αιτήματος κάλυψης δαπάνης για δημιουργία – ίδρυση – προαγωγή –υποβιβασμό Τ.Ε. & ΣΜΕΑΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πατρέων.

Τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών ομόφωνα αποφάσισαν ότι η Ίδρυση Τμημάτων Ένταξης θα πρέπει να γίνεται με βάση τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ανάγκες των σχολικών μονάδων, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και όχι από μια τυπική βεβαίωση των Σχολικών Επιτροπών, με βάση την οικονομική επιχορήγηση που λαμβάνουν οι Επιτροπές.

 

Ταυτόχρονα, εκφράστηκε η ανησυχία των μελών των Σχολικών Επιτροπών για τους πραγματικούς σκοπούς και προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και την συγκεκριμένη  διαδικασία, σε ό,τι αφορά την επιτυχή υλοποίηση της και την τελική κατάληξή της.

Διαβάστε επίσης