“Άρωμα” Ελλάδας στα βραβεία Πούλιτζερ – Ποιοι Έλληνες διακρίθηκαν

19/04/2016 | 10:54

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν από κοινού με τα βραβεία Πούλιτζερ στην κατηγορία για φωτογραφία  «Breaking News» (Έκτακτης Επικαιρότητας), για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι Γιάννης Μπεχράκης,  ο οποίος μαζί με άλλους φωτογράφους του Reuters  – ανάμεσα στους οποίους ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης – αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο την προσφυγική κρίση με τον φακό τους.

Σε άλλες κατηγορίες, στο πρακτορείο Associated Press, απονεμήθηκε βραβείο «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης και κακοποίησης στη βιομηχανία θαλασσινών, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Columbia.

Η εφημερίδα Los Angeles Times διακρίθηκε, επίσης, στην κατηγορία «Breaking News για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο, ενώ οι εφημερίδες Tampa Bay Times και Sarasota Herald – Tribune μοιράστηκαν το βραβείο για «Ερευνητική Δημοσιογραφία».

Οι ανακοινώσεις της απονομής των βραβείων και στις 21 κατηγορίες ανακοινώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, στην 100ή απονομή των Πούλιτζερ, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ