Πάτρα: Επιστράτευσαν ΩΡΛ και Γυναικολόγους για εφημερίες στην Χειρουργική κλινική του “Αγίου Ανδρέα”

Την ασφυκτική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Νοσηλευτικά Ιδρύμα της Πάτρας, καταδεικνύει το περιστατικό που ήρθε σε γνώση του tempo24.gr. με την αδυναμία κάλυψης των εφημεριών να είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Προ ημερών όπως αναφέρουν πηγές του tempo.24.gr, οπότε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρεάς” βρισκόντα σε καθεστώς εφημερίας, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, η Χειρουργική Κλινική “καλύφθηκε” με γιατρούς άλλης ειδικότητας όπως ΩΡΛ και Γυναικολόγους…!

Εύλογο μπορεί να πει κάποιος πως οι εν λόγω ειδικότητες έχουν γνώση χειρουργικής, όμως όπως επισημάνθηκε στο tempo24.gr, οι εφημερίες στην συγκεκριμένη κλινική γίνονται από ιατρούς – χειρουργούς και μόνο…!

Στο μεταξύ υπενθυμίζεται πως από την Πέμπτη 21 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 25 του μήνα, το Γενικό Κρατικό Πατρών  θα βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω της υποχρεωτικής διακοπής ηλεκτροδότησης των δύο ορόφων του υπό ανέγερση επταόροφου κτιρίου προκειμένου η ανάδοχος εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου.

Ως εκ τούτου οι τακτικές λειτουργίες του Νοσοκομείου που θα διακοπούν για το παραπάνω διάστημα είναι η διενέργεια τακτικών επεμβάσεων και η αναβολή προγραμματισμένων αιμοληψιών για εργαστηριακό έλεγχο. Έχει γίνει πρόβλεψη για τηλεφωνική ενημέρωση των ασθενών.

Το Τμήμα της Ακτινοθεραπείας που στεγάζεται στο υπόγειο του επταόροφου κτιρίου θα λειτουργήσει έκτακτα από 22/04/2016 έως 24/04/2016.

Η Αιμοδοσία θα λειτουργήσει στο χώρο της με ωράριο αιμοληψιών για τους Αιμοδότες 8.30 -13.30 πρωί και 17.30 – 19.30 απόγευμα.

Κατά την διάρκεια των γενικών εφημεριών του Γ.Ν.Πατρών την Πέμπτη 21/04 και την Κυριακή 24/04/2016 θα διεκπεραιώνονται τα απολύτως επείγοντα περιστατικά. Λόγω της μεταφοράς του εργαστηριακού ελέγχου εκτός του χώρου του Νοσοκομείου (Ν.Μ.Ν.Θώρακος, Καραμανδάνειο και πιθανά Π.Γ.Ν.Πατρών) θα υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων με συνέπεια τη γενικότερη καθυστέρηση στη τελική διεκπεραίωση των περιστατικών.

Η Διοίκηση, η 6η ΥΠΕ και οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της λειτουργίας του Γ.Ν.Πατρών σε αυτή την έκτακτη κατάσταση.

Ζητάμε από τους πολίτες της περιοχής που θα προσέλθουν για επείγον πρόβλημα υγείας στο Γ.Ν.Πατρών κατά τις ημέρες εφημερίας Πέμπτη 21/4/2016 και Κυριακή 24/4/2016, να επιδείξουν κατανόηση και υπομονή ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτησή τους υπό τις προαναφερθείσες συνθήκες.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο