Βόνιτσα: Αντιπροσωπeία του Groupo Lucano στο Δήμο

την παρασκευη

Την Παρασκευή 15/4/2016 το πρωί η Βόνιτσα υποδέχτηκε αντιπροσωπία του Groupo Lucanoτης αδελφοποιημένης πόλης Viggiano της Ιταλίας με τον πρόεδρο  dott, Giuseppe Prioreγια την Πολιτική Προστασία και άλλους εκπροσώπους.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν οι αντιδήμαρχοι Νίκος Τσακάλης(υπεύθυνος για την πολιτική προστασία του Δήμου), ο αναπληρωτής Δήμαρχος Στούπας Θεόδωρος και η Παναγιώτα Πανταζή και οι υπάλληλοι του Δήμου υπεύθυνοι για την πολιτική προστασία. Στην πρώτη συνάντηση αυτή που έγινε στο Δημαρχείο, ήταν και οΓιάννης Τέγας προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας από την Περιφέρεια και αντάλλαξαν απόψεις όσον αφορά το θέμα αυτό, επίσης ήταν και ο δραστήριος Νώντας Νικάκης.

Το απόγευμα οι φιλοξενούμενοι Ιταλοί επισκέφτηκαν την Κατούνα όπου είπαν τα καλύτερα λόγια, στη συνέχεια ενημερώθηκαν για την ιστορία του χωριού και επισκέφτηκαν τον Άγιο Αθανάσιο όπου έμειναν έκπληκτη και παρακολούθησαν τους χαιρετισμούς. Στην Κατούνα ήταν με τους Στούπα, Καρέλου, Προδρομίτη, Πανταζή , Νικάκη και πολλούς άλλους.

Χθες Σάββατο το πρωί 16/4/2016 είχαν την πρώτη τους συνάντηση στο Δημαρχείο στη Βόνιτσα με τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργο Αποστολάκη όπου αντάλλαξαν δώρα και μίλησαν για την δομή του  Groupo Lucano αλλά και την πολιτική προστασία του Δήμου μας.
Οι φιλοξενούμενοι Ιταλοί ενημέρωσαν το Δήμαρχο πως μπορούν να βοηθήσουν έτσι ώστε ο Δήμος να ενταχθεί στην πολιτική προστασία στο ευρωπαϊκό σύστημα και τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν διαμέσου διαφόρων προγραμμάτων. Επίσης τον ενημέρωσαν για το πρόγραμμα έρασμους και την ανταλλαγή ατόμων σε ευρωπαϊκές πόλεις με σκοπό για εθελοντικές εργασίες.

[12992784_1582071178774508_354530940_n] Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Ιταλούς πως επίσκεψη τους στο Δήμο μας θα είναι λιτή από οικονομικής πλευράς λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και του Δήμου.

Στη συνέχεια όλοι μαζί, επισκέφθηκαν το Κάστρο της Βόνιτσας όπου ενθουσιάσθηκαν.

Το απόγευμα στην αίθουσα του Δημαρχείου παρουσιάσθηκε η δουλειά των Ιταλών σε

Project για την πολιτική προστασία με την παρότρυνση να δημιουργηθεί και στο Δήμο μας. Την παρουσίαση παρακολούθησε ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι χωριών, φορείς και σύλλογοι.

Σήμερα το πρόγραμμα έχει επίσκεψηΜοναστηράκι, Πλαγιά και Πάλαιρο, με στόχο να γνωρίσουν καλά τα χωριά μας για να μπορέσουν να βοηθήσουν στην σύνταξη ολοκληρωμένου προγράμματος.

Όλα αυτά είναι συνέχεια στις δράσεις αδελφοποίησης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με πόλεις της Ευρώπης, αλλά και της επίσκεψης 30-10-2015 έως στις 4-11-2015 των εκπροσώπων του Δήμου μας στην παρακολούθηση της άσκησης  Σεισμός – Πολιτική Προστασία στο Viggiano της Ιταλίας  :…!

 

Ο Δήμος του Viggiano έχει δημιουργήσει το group Lucano , με πρόεδρο τον  Dott. Giuseppe Priore το οποίο είναι υπεύθυνο για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, λόγω έλλειψης κράτους.

SINIDISI.GR