Κινηματογραφική ... σύλληψη δραστών στην Ευρυτανία – Είχαν «ρημάξει» σπίτια στην Ορεινή Ναυπακτία

κινδύνευσαν αστυνομικοί

Συλλήψεις βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στα όρια Ναυπακτίας – Ευρυτανίας. Αστυνομικοί με τα πιστόλια, κυνήγησαν με κίνδυνο της ζωή τους, κλέφτες οι οποίοι για να διαφύγουν τη σύλληψη κρύφτηκαν σε γκρεμό! Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν κόβουν την ανάσα.

Όλα ξεκίνησαν, όπως γράφει το sisidisi.gr,  στη 1 μετά το μεσημέρι. 4 άτομα τα οποία επέβαιναν σε όχημα με Αθηναϊκές πινακίδες που είχαν ενοικιάσει στην Ατιική, παρουσιάστηκαν σε χωριά της ορεινής Ναυπακτίας προσποιούμενοι ότι πωλούν κουβέρτες. Πρώτο τους «θύμα» ένας 81χρονος στον Πλάτανο Ναυπακτίας. Ο ηλικιωμένος πέφτει στην παγίδα τους και πείθεται να αγοράσει μία κουβέρτα. Μπαίνει στο σπίτι του για να πάρει τα χρήματα ώστε να τους πληρώσει, ωστόσο χωρίς να το αντιληφθεί ένας από τους δράστες βλέπει που διατηρεί τα χρήματα ο 81χρονος και χωρίς να το καταλάβει του αρπάζει 1180 ευρώ, 800 δολάρια και δύο χρυσά δαχτυλίδια! Οι δράστες αποχώρησαν από το σημείο σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό και βέβαια ο ηλικιωμένος καταλαβαίνει αργότερα ότι έχει πέσει θύμα μεγάλης κλοπής και ενημερώνει την αστυνομία. Οι δράστες όμως δεν φάνηκε να μένουν ικανοποιημένοι από τη λεία τους και συνεχίσουν το… έργο τους. αυτή τη φορά, με την ίδια μέθοδο εξαπατούν ένας ακόμα ηλικιωμένο, 88 ετών στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Καταφέρνουν να του αφαιρέσουν από το σπίτι, 400 ευρώ και 500 δολάρια. Εντύπωση πάντως προκαλεί, ότι και στα δύο σπίτια των ηλικιωμένων υπήρχαν δολάρια, γεγονός που σύμφωνα με τις αρχές ερμηνεύεται ότι οι δράστες είχαν πληροφορίες για το περιεχόμενο και έδρασαν στοχευμένα.

Στο μεταξύ ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους. οι αστυνομικοί πληροφορούνται, ότι το όχημα τον δραστών, έχει εισέλθει στην Ευρυτανία και εντοπίζεται από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της ΟΕΠΤΑ, στις 10 το βράδυ στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Δομνίστας. Οι αστυνομικοί με τα όπλα ανά χείρας σταματούν το όχημα αναγνωρίζοντας τις πινακίδες και αρχίζουν να συλλαμβάνουν τους δράστες. Οι δύο όμως από τους τέσσερις επιβαίνοντες, που κάθονταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου κατεβαίνουν και διαφεύγουν τρέχοντας ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη. Αρχικά οι αστυνομικοί χάνουν τα ίχνη τους και κάπου εκεί ξεκινά το «θρίλερ». Ξεκινά ολονύχτια έρευνα και αργότερα τα δύο άτομα εντοπίζονται σε γκρεμό στην περιοχή του Αγίου Μαρίνου! Το σημείο ήταν άκρως επικίνδυνο ωστόσο οι αστυνομικοί ξεκινούν την κατάβαση και καταφέρνουν να τους περάσουν χειροπέδες και να τους συλλάβουν. Πρόκειται για έναν 24χρονο και έναν 26χρονο, ενώ οι δύο πρώτοι που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 51 και 31 ετών.

Σίγουρα πρόκειται για ένα από τα πλέον ξεχωριστά αστυνομικά συμβάντα του 2016 στην περιοχή, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και εξετάζουν αν οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες αντίστοιχες παραβατικές πράξεις.

Διαβάστε επίσης