Αιγιάλεια: Ξεκινά με καθυστέρηση η μεταφορά απορριμμάτων εκτός Αχαΐας

Θα μεταφέρονται σε περιοχή της Ηπείρου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στους Αμπελόκηπους της Αιγείρας, «πλήρωσε» τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, τόσο στα διαδικαστικά ανάθεσης του έργου, όσο και της υπογραφής της σύμβασης με τον εργολάβο, της μεταφοράς των σκουπιδιών σε άλλο νόμιμο  ΧΥΤΑ, εκτός Αιγιάλειας αλλά και Αχαΐας.

Μόλις χθες, το Ελεγκτικό Συμβούλιο, επέστρεψε εγκεκριμένο το πρακτικό της  διαπραγμάτευσης, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για την υπογραφή σύμβασης με  εταιρεία από το Ρίο, που θα μεταφέρει τα απορρίμματα προς την Ήπειρο, αφού πρώτα συγκεντρώνονται στο χώρο μεταφόρτωσης της Τεμένης, από τις περιοχές Αιγίου, Συμπολιτείας, Ερινεού και για πρώτη φορά όλου του πρώην δήμου Διακοπτού.

Ο ανάδοχος έχει ήδη ειδοποιηθεί για την επίσημη ανάληψη του έργου, που θα απαλλάξει τον μοναδικό μικρό ΧΥΤΑ της ανατολικής  αιγιάλειας από την μεγάλη επιβάρυνση, η οποία κράτησε περίπου 9 μήνες, από τότε δηλαδή  που η εταιρεία απομάκρυνσης των αποβλήτων  της κεντρικής και δυτικής περιοχής του δήμου, χρεοκόπησε κι εγκατέλειψε το δήμο.

Η νέα σύμβαση, αναμενόταν να υπογραφεί στις αρχές Μαρτίου και θα έχει ισχύ μέχρι το Φθινόπωρο του 2017, με το δήμο να ‘χει προϋπολογίσει - για το τρέχον έτος -  κονδύλι κάτι παραπάνω από 1 εκατ.ευρώ .

Κι όλα αυτά , ελλείψει νόμιμου μεγάλου οργανωμένου σκουπιδότοπου, αλλά  και τον κατασκευαζόμενο,«ναυαγισμένο»,λόγω παρέμβασης του ΥΠΕΚΑ για περιβαλλοντικές αλχημείες, στη θέση «Παπανικολού», δίχως να ‘χει ξεκαθαρίσει κι από πλευράς δικαιοσύνης, αν το έργο του νέου ΧΥΤΑ θα ολοκληρωθεί  ή τελικά θα ακυρωθεί!

Διαβάστε επίσης