Πάτρα: Στο ίδιο "ματς" θεατές-Η Αστυνομία "στο πόδι" για την φύλαξη άδειων κτιρίων συνδέσμων οπαδών, την ώρα που η πόλη αναζητά προληπτική αστυνόμευση

μετακινηση δυνάμεων και από άλλους νομους με αφρμή ένα παιχνίδι μπάσκετ

Ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ του Απόλλωνα και του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε. Κι όμως: Οι πολίτες της Πάτρας, ή τουλάχιστον όσοι είχαν τη δυνατότητα να είναι αυτόπτες μάρτυρες, έγιναν για μία ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές.

Με αφορμή ένα αθλητικό γεγονός, κινητοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη, προκειμένου για άλλη μία φορά να φυλάσσονται στόχοι ..."αθλητικού" ενδιαφέρτοντος. Δηλαδή, οι λεγόμενοι σύνδεσμοι οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στις οδούς Σαχτούρη και Χαραλάμπη αντίστοιχα.

Πληροφορίες του tempo24.gr αναφέρουν οτι για να υλοποιηθεί το σχέδιο των αστυνομικών μέτρων, χρειάστηκε να μετακινηθούν δυνάμεις και από όμορους της Αχαΐας Νομούς, γεγονός που προκαλεί το εξής απλό ερώτημα:

Αλήθεια, για την αντιμετώπιση της καθημερινής μικροεγκληματικότητας, κινητοποιούνται τόσες μα τόσες αστυνομικές δυνάμεις;

Στερεότυπη η απάντηση: Μα αν γίνουν επεισόδια, δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν;

Λάθος, διότι οι εστίες (εκτός γηπέδου) των πιθανών επεισοδίων είναι σημεία που θα πρέπει η ίδια η Πολιτεία να τα αντιμετωπίσει με αυστηρότητα, για τον εξής απλό λόγο:

Σύνδεσμοι οπαδών ή σύνδεσμοι με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, νοείται να υπάρχουν, μόνον όταν δεν αποτελούν μόνιμο πυρήνα πιθανής εκδήλωσης επεισοδίων.

Κατά συνέπεια, την ώρα που είναι γνωστό σε όλους, οτι οι αστυνομικές δυνάμεις της πόλης υπολείπονται αριθμητικά σε σχέση με τις μεγάλες ανάγκες για αστυνόμευση, δεν νοείται να επιστρατεύεται όλος ο αστυνομικός μηχανισμός της Δυτικής Ελλάδας μέρος του οποίου διατίθεται για την προστασία άδειων κτιρίων.

Ήρθε η ώρα, Πολιτεία και Αστυνομία να αντιμετωπίσουνη αυτό το φαινόμενο με σχέδιο και μέτρα, προς όφελος των πολιτών. Αν είναι ο φορολογούμενηος να πληρώνει τον αστυνομικό από το υστέρημά του, για να κάθεται ακίνητος επί τουλάχιστον πέντε ώρες έξω από έναν σύνδεσμο οπαδών όπως συνέβη σήμερα στην Πάτρα, τότε εύλογα θα αντιδράσει και θα ζητήσει ευθύνες, όταν μάλιστα διαπιστώνει οτι η προληπτική αστυνόμευση που είναι η πρώτη ασπίδα κατά του εγκλήματος, περιορίζεται συνήθως στην...συχνή φύλαξη των γραφείων της Χρυσής Αυγής!

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ