Με βυτιοφόρα από την Κόρινθο θα φθάνει στην Πάτρα το συμπιεσμένο αέριο που σε πρώτη φάση θα τροφοδοτεί τη Βιομηχανική Περιοχή και την Πάτρα. Μεσο-μακροπρόθεσμους στόχος είναι η δημιουργία σταθμού υγροποιημένου αερίου στην περιοχή, ενώ μακροπρόθεσμα θα καλυφθεί ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα. Το χρονοδιάγραμμα παρουσίασε ο Θόδωρος Τερζόπουλος γενικός διευθυντής Δραστηριοτήτων Διανομής Αερίου – ΔΕΠΑ Α.Ε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τον ερχόμενο Μάιο κατατίθεται το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη χρήση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα.
Ο κ. Τερζόπουλος ήταν εισηγητής στις εργασίες στο 5ο FORUM Ενέργειας που πραγματοποίησε στην Πάτρα η οικονομική εφημερίδα Σύμβουλος Επιχειρήσεων με θεσμικό συνδιοργανωτή το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Ο εκπρόσωπος της ΔΕΠΑ ανακοινώσε επίσης ότι το 2019 το λιμάνι της Πάτρας θα είναι ένα από τα έξι λιμάνια Ελλάδας – Κύπρου – Ιταλίας που θα έχουν τη δυνατότητα τροφοδοσίας πλοίων με φυσικό αέριο.
Στη νέα τεχνολογία που επιτρέπει την τροφοδοσία της περιοχής με υγροποιημένο και συμπιεσμένο φυσικό αέριο αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, τονίζοντας τις προσπάθειες που και ο ίδιος κατέβαλε επί των ημερών του σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, προκειμένου να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα της Περιφέρειας. Τόνισε όμως ότι η σύγχρονη τεχνολογία δίνει τη λύση να τροφοδοτηθούν απομονωμένες ως σήμερα περιοχές, αστικά κέντρα, αλλά και τα πλοία.
"Παραμένει διεκδίκησή μας το φυσικό αέριο να καλύψει ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα" επέμεινε στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η "στάση" στην Πάτρα, δεν ικανοποιεί τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας.