Στον ΧΥΤΑ Φλόκα 600 τόνοι σκουπίδια από τον Πύργο – Η δυτική Αχαΐα θα «καθαρίσει» τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Από το Σάββατο θα ξεκινήσει η μεταφορά 600 τόνων σκουπιδιών από τον Πύργο στον ΧΥΤΑ Φλόκα της δυτικής Αχαΐας.

Αυτό αποφασίστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην έκτακτη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ κατόπιν σχετικού αιτήματος του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και του δήμου Πύργου. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σπύρος Τραχάνης στο tempo24.gr, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα για λόγους καθαρά εθνικούς. Βάσει της απόφασης θα μεταφερθούν 600 τόνοι, που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα μας να διασυρθεί διεθνώς. Σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσουμε στην περιοχή μας ένα γεγονός, το οποίο είναι σημαντικότερο και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλοι λοιπόν συμφωνήσαμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε και ο ΧΥΤΑ θα δεχθεί αυτή την ποσότητα απορριμμάτων για λόγους εθνικής σημασίας», συμπλήρωσε ο κ. Τραχάνης μιλώντας στο τέλος της έκτακτης σύσκεψης.

Σύμφωνα με τον κ. Τραχάνη, το Σάββατο θα ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων ενώ ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για συγκεκριμένη ποσότητα και για συγκεκριμένο λόγο.

Μην ξεχνάμε ότι ο δήμος δυτικής Αχαΐας έχει εξυπηρετήσει στο παρελθόν και άλλη φορά τον δήμο Πύργου με τη μεταφορά απορριμάτων στον ΧΥΤΑ Φλόκα, απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 

Διαβάστε επίσης