Αιγιάλεια: Απόψε αποφασίζει ο Δήμος για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Οι προτεινόμενοι χώροι

Παραμονή της δεύτερης ευρείας σύσκεψης αιρετών και φορέων που έχει προγραμματίστεί για αύριο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με επίκεντρο το προσφυγικό και συγκεκριμένα την χωροθέτηση μετεγκετάστασης προσφύγων, συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.

Το σώμα η συνεδρίαση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, καλείται να για πρώτη φορά να συζητήσει και να καθορίσει τη στάση του, για το θέμα, ώστε αύριο να έχει να παρουσιάσει συγκεκριμένη απόφαση.

Πληροφορίες θέλουν η πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων να δηλώνει αντίθετη με την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή, με το αιτιολογικό πως δεν υπάρχουν οι δομές που πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αυτές έχουν οριστεί από το Υπουργείο.

Άκαρπή απέβη η χθεσινή συνάντηση της Δημοτικής ομάδας του Δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου, ενώ η η μείζονα μειοψηφία του Στάθη Θεοδωρακόπουλου, αναμένεται να καταγγείλει το δήμαρχο για την πρότασή του «να στεγαστούν πρόσφυγες…και σε ανοίκιαστα σπίτια πόλεων ή χωριών», ζητώντας να προστατευθούν οι πολίτες από άναρχες καταστάσεις και πιθανή μετάδοση ασθενειών, τασσόμενη  υπέρ της φύλαξης των προσφύγων σε κλειστό χώρο, δεκτική ωστόσο σε σίτιση, ένδυση και παροχή κάθε υπηρεσίας υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι για πολύ καιρό.

Οι περιοχές που έχουν "ακουστεί" το τελευταίο διάστημα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη είναι μεταξύ άλλων Νικολέϊκα, Αλυκή Αιγίου, Καμάρες, Άβυθος, Τριάντειος, Νέος Ερινεός, Λόγγος και Συνοικισμό Νικολάου Πλαστήρα Αιγίου.

Διαβάστε επίσης