Πάτρα: Σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο εντός και εκτός λιμενικής ζώνης – Φραγμός στα κυκλώματα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι, αυξημένη επιτήρηση εκτός και εντός λιμενικής ζώνης και “σκανάρισμα”, προβλέπει μεταξύ άλλων το  που έχουν εκπονήσει από κοινού Λιμενικό και Αστυνομία με στόχο να περιφρουρήσουν το λιμάνι της Πάτρας από ενδεχόμενο κύμα παράνομης μετανάστευσης, δεδομένου ότι υπάρχουν εκτιμήσεις ότι οι προσπάθειες για λαθραία περάσματα ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν.

 Ήδη  όλα τα φορτηγά τα οποία εισέρχονται στα πλοία της γραμμής Πάτρα- Ιταλία ελέγχονται με το ειδικό σκάνερ που ανιχνεύει ανθρώπινη ζωή. Παράλληλα όμως   δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται και από τους άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου, οι οποίοι άλλωστε κι εντόπισαν την Κυριακή τρεις  Αφγανούς οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν παράνομα στη γειτονική χώρα, κρυμμένοι ανάμεσα σε εμπορεύματα φορτηγών που ήταν έτοιμα να ταξιδέψουν.

Στο μεταξύ  η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει αναλάβει την εκτός λιμενικής ζώνης περιοχή, με διαρκείς περιπολίες  στην Ακτή Δυμαίων, οι οποίες εντείνονται κατά την διάρκεια της αναχώρησης πλοίων από το λιμάνι της Πάτρας. Επίσης, τα ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης εξαπλώνονται στα παλαιά βιομηχανοστάσια, όπου βρίσκουν καταφύγιο μετανάστες, όπως στις εγκαταστάσεις της ΑΒΕΞ, στο πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου, στην Άνθεια και στους απέραντους  χώρους του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής.

Σύμφωνα ωστόσο με αξιωματικούς του Λιμενικού και της Αστυνομίας, στην περιοχή κινούνται μετανάστες σε αριθμό ελεγχόμενο, δεν υπάρχουν όμως πρόσφυγες που να επιδιώκουν να περάσουν παράνομα στην απέναντι ακτή. Η επαγρύπνηση όμως είναι επιβεβλημένη, υπό την ανησυχία μήπως αναλάβουν δράση τα κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης με το εμπόριο …ελπίδας μέσω Πατρών.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της