Ι. Φωτήλας: Δεν λέω εγώ ψέματα - Ο Πελετίδης έκανε πίσω

ανταλλαγη ανακοινωσεων για το προσφυγικο

Συνέχεια στο δημόσιο διάλογο με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, δίνει ο Ιάσων Φωτήλας, βουλευτής Αχαϊας με το "Ποτάμι". Σημείο αιχμής συνιστά η διαχείριση του προσφυγικού στην Πάτρα ως προς το Κέντρο Φιλοξενίας. Ο κ. Φωτήλας σήκωσε το ...γάντι που πέταξε ο κ. Πελετίδης και απάντησε σήμερα τα εξής:

«Φίλος μεν ο κ. Πελετίδης, φιλτάτη δε η Αλήθεια».

 Το παραπάνω ρητό του κωμωδιογράφου Αντιφάνη μου ήρθε στο μυαλό όταν διάβασα την ανακοίνωση του δημάρχου της πόλης μας, κ. Πελετίδη, με την οποία υποστηρίζει ότι καταφεύγω σε ψέματα σχετικά με την άρνηση της δημοτικής αρχής να φιλοξενήσει πρόσφυγες στην πόλη της Πάτρας. Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας του επισημαίνω τα εξής:

Την 1η Μαρτίου, ίδιος ο δήμαρχος ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου πως ο δήμος της Πάτρας είναι κατά της δημιουργίας Hot Spots στην περιοχή του δήμου μας (αλήθεια βέβαια πώς θα γίνει η καταγραφή των προσφύγων όταν και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει στην  ίδια εισήγησή του;;;) και πως σε περίπτωση που καταφθάσουν μετανάστες στην πόλη θα καλέσει το λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στηρίζοντάς τους με τρόφιμα ρούχα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις χώρες της Ευρώπης. Λέξη δεν είπε για πρόθεση δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας με ανθρώπινους όρους, που κατά γενική ομολογία είναι απαραίτητα για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Επειδή μου προξένησε εντύπωση η δημόσια αυτή παρέμβαση έκανα δήλωση επισημαίνοντας το προφανές, ότι δεν μπορεί δηλαδή ένας αριστερός δήμαρχος να εξαντλεί την φιλανθρωπία του μόνο στα τρόφιμα και τα ρούχα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Άλλωστε, ειδικά στην πόλη μας, φιλανθρωπική δράση πραγματοποιείται όχι μόνο από τον δήμο, αλλά και από την Εκκλησία και από ΜΚΟ, που τόσο εύκολα καταγγέλλει ο δήμαρχος.

Βλέποντας τις αντιδράσεις, ίσως όχι μόνο τις δικές μου, αλλά και άλλων παραγόντων της πόλης μας, ο κ. Πελετίδης  έκανε διορθωτική εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, στις 21 Μαρτίου πια, δηλώνοντας ότι ναι μεν είναι κατά της δημιουργίας των hot spots, αλλά τώρα επιθυμεί και τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας!!! Είναι θετικό ότι έκανε ένα βήμα μπροστά ο δήμαρχος διορθώνοντας την προηγούμενη δήλωσή του, αλλά δεν μπορεί ταυτόχρονα να με εγκαλεί για ψέματα.

Φίλος ο δήμαρχος λοιπόν, φιλτάτη δε η αλήθεια".

Διαβάστε επίσης