Πάτρα: Δριμεία επίθεση της "Νέας Πόλης" στη Δημοτική Αρχή για το θαλάσσιο μέτωπο - "Ασχολείται μόνο με τη διοργάνωση της πορείας"

Παρέμβαση κατά του Δήμου

Η «Νέα Πόλη» έκανε για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας την ακόλουθη παρέμβαση, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δημοτική Αρχή λέγοντας πως ασχολείται μόνο με τη διοργάνωση της πορείας:

"Την ώρα που διακυβεύεται η μεγάλη διεκδίκηση των Πατρινών, δηλαδή η οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου, η δημοτική αρχή ασχολείται μόνο με την διοργάνωση της πορείας κατά της ανεργίας.

Η δημοτική αρχή έχει αρκεστεί σε μια επιδερμική ενημέρωση για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, χωρίς να έχει εξηγήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις παρατάξεις τι προτείνει για το θαλάσσιο μέτωπο. Σε ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν αρκεί να συμφωνεί, αλλά θα πρέπει να αντιπροτείνει και να διεκδικεί.

Η πρόταση της δημοτικής μας παράταξης, με βάση την οποία θα πρέπει να διαπραγματευτεί ο Δήμος με την Κυβέρνηση, συμπυκνώνεται στα εξής σημεία:

Να διασφαλιστεί η συνεχής και ελεύθερη διέλευση των Πατρινών κατά μήκος ολόκληρου του θαλασσίου μετώπου.
Να συγκροτηθεί επιστημονική επιτροπή της πόλης για να εξασφαλιστεί η τεχνική και νομική αρτιότητα της συμφωνίας οριστικής παραχώρησης. Προτείνουμε σε αυτή την διαδικασία να συμμετέχει, πλην του Δήμου Πατρέων, το ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας για το τεχνικό σκέλος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών για το νομικό σκέλος της.
Να ανατεθεί άμεσα η σύνταξη μελέτης για την συνολική αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου.
Να καθοριστούν με σαφήνεια οι επιτρεπόμενες χρήσεις στο θαλάσσιο μέτωπο, δηλαδή στη χερσαία λιμενική ζώνη και στο ελεύθερο τμήμα.
Να ενορχηστρωθεί και να ενταθεί η προσπάθεια της πόλης για την διεκδίκηση της κατασκευής του εμπορικού λιμανιού και να παρακολουθείται στενά η εξέλιξη της υπόθεσης, διαφορετικά δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα η πράξη της οριστικής παραχώρησης της χερσαίας λιμενικής ζώνης.

Καλούμε την δημοτική αρχή να ξεπεράσει τις ιδεοληψίες που την κρατούν αγκιστρωμένη και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της χερσαίας λιμενικής ζώνης".

Την παρέμβαση υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Νέας Πόλης»:

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ  ΗΛΙΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΞΥΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΑΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διαβάστε επίσης