Στ. Γιαννακόπουλος: Η Εθνική πρέπει να γίνει μία οικογένεια

μίλησε για τη νέα Ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το νέο σύνολο που χτίζει ο Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική Ομάδα και στα πρόσωπα που απαρτίζουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενώ είπε και τι πρέπει να αλλάξει για να επιστρέψει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις επιτυχίες.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρώην άσος της Εθνικής Ελλάδας:

Για τη νέα αρχή, με προπονητή τον Μίχαελ Σκίμπε: «Είναι νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε, ο προπονητής θεωρώ πως ακόμα ψάχνεται. Είναι μια περίεργη περίπτωση το κομμάτι Εθνική ομάδα, έχεις ελάχιστο χρόνο να δουλέψεις και να περάσεις κάποια πράγματα που θεωρείς σωστά για την ομάδα. Γενικά αυτό είναι ένα ντεσαβαντάζ για κάθε προπονητή που αναλαμβάνει μια εθνική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό πάντως να γνωρίζεις τους ποδοσφαιριστές».

Για τα νέα πρόσωπα στην Εθνική ομάδα: «Νομίζω και με την προηγούμενη τεχνική ηγεσία είχαμε πολλά νέα πρόσωπα, είναι καλό να κοιτάς τι υπάρχει εκεί έξω. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή ό,τι καλύτερο υπάρχει έχει κληθεί στην Εθνική ομάδα, δεν είναι κάτι καινούργιο. Το θέμα είναι αυτά τα παιδιά να δέσουν μαζί να γίνουν μια οικογένεια και να παρουσιάσουν κάτι καλό μέσα στο γήπεδο, δεν τίθεται θέμα ταλέντου, καθώς ταλέντο υπάρχει σίγουρα». 

Για τις θετικές πρώτες εντυπώσεις που αποκόμισαν οι διεθνείς από τον Μίχαελ Σκίμπε: «Κοίταξε, επειδή το ζω και τώρα σαν προπονητής, είναι πολύ σημαντικό ο κόουτς να κερδίσει τα παιδιά. Αν είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει, με τη συμπεριφορά του και με την παρουσία, έχει ένα πολύ δυνατό σημείο κίνησης. Μακάρι να ισχύει αυτό το πράγμα, καθώς αν όντως ισχύει έχουμε ξεκινήσει ήδη καλά». 

Για το νέο σχήμα του Μίχαελ Σκίμπε: «Ένα 3-5-2 ή 3-6-1 που ίσως δοκιμάζει τώρα ο κόουτς, είναι ένας πολύ ενδιαφέρον σχεδιασμός γιατί δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες που παίζουν στα άκρα να έχουν ελευθερία. Θεωρώ πως είναι ένα κομμάτι που θέλει δουλειά. Θέλει προπονητικές μονάδες για να μπορέσεις να περάσεις τι θέλεις από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και γενικά συνολικά. Όπως είπαμε και προηγουμένως όμως, είναι ντεσαβαντάζ, καθώς ο κόουτς δεν έχει τη δυνατότητα να βλέπει τους παίκτες του κάθε μέρα». 

Για το γεγονός πως η Ελλάδα δεν βγάζει εξίσου μεγάλους μεσοεπιθετικούς, όπως οι στόπερ: «Εντάξει, αυτό είναι ένα κομμάτι που αξίζει να γίνει μια ποδοσφαιρική έρευνα. Για ποιο λόγο δηλαδή η Ελλάδα παράγει πολύ καλούς στόπερ, και όχι τόσο ανάλογου βεληνεκούς μεσοεπιθετικούς. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι. Κάθε χώρα, πρέπει να ψάχνει οτιδήποτε περιβάλλει το ποδόσφαιρό της. Θα μπορούσε κανείς να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα αν γινόταν κάποια έρευνα πάνω σε αυτό. Υπάρχουν νέα παιδιά σε όλες τις θέσεις βέβαια, απλά πρέπει να βγεις έξω να τα ψάξεις και να δουλέψεις έπειτα πάνω στο ταλέντο τους». 

Για την αναζήτηση ταλέντων στη χώρα μας: «Ψάχνουμε ακόμα… Όλες οι ακαδημίες έχουν παιδιά με ταλέντο, σε κάθε ηλικία. Όταν αυτά τα παιδιά ενηλικιωθούν πρέπει να ανοίξουν τα φτερά τους και να δείξουν τι μπορούν να κάνουν σε μια επαγγελματική ομάδα. Μια πολύ καλή ακαδημία είναι και η δικιά μας, της Κηφισιάς, προσπαθούμε να κάνουμε δουλειά πάνω στους πιτσιρικάδες και θέλουμε να ενσωματώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε στην πρώτη ομάδα». 

Για το αν είναι απαραίτητο να υπάρχει άνθρωπος του ποδοσφαίρου σε ρόλο «συνδετικού κρίκου» ανάμεσα στη διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Όσο πιο κοντά στο χορτάρι είναι ο άνθρωπος, όσες περισσότερες παραστάσεις έχει και φυσικά του αρέσει αυτό το κομμάτι, τόσο καλύτερος θα είναι πάνω σε αυτό. Ταυτόχρονα ξέρει τι θέλει ο προπονητής και ο ποδοσφαιριστής και για αυτό είναι εξίσου πολύ καλό».

Διαβάστε επίσης