Ο Αιγυπτιακός στρατός σκότωσε 60 τρομοκράτες

26/03/2016 | 08:12

Τουλάχιστον 60 τρομοκράτες έπεσαν νεκροί μετά από μάχες με το στρατό της Αιγύπτου στην περιοχή του Σινά, όπως ανακοίνωσαν επισήμως οι αρχές της χώρας.

«Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, με τη βοήθεια της πολεμικής αεροπορίας, κατάφεραν να σκοτώσουν σήμερα 60 τρομοκράτες, να τραυματίσουν άλλους 40 και να καταστρέψουν 27 οχήματά τους σε συγκρούσεις στα νότια της πόλης Ράφα και στην περιοχή Σέιχ Ζουέιντ, στο βόρειο Σινά, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του στρατού στην επίσημη σελίδα των ενόπλων δυνάμεων στο Facebook. Ο απολογισμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και στρατιωτών στη χερσόνησο του Σινά τα τελευταία χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 αστυνομικοί. Οι τζιχαντιστές έχουν επίσης αναλάβει την ευθύνη για τη συντριβή, τον περασμένο Οκτώβριο, ενός αεροσκάφους που μετέφερε Ρώσους τουρίστες από το Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη, όπου είχαν σκοτωθεί 224 άνθρωποι.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ