Πύργος: Παρέλαση δίπλα στα σκουπίδια

Τι λένει ο Γεωργιόπουλος

Η απειλή της μη τέλεσης της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στον Πύργο αν δεν υπάρξει λύση στο θέμα των σκουπιδιών από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, φαίνεται πως δημιούργησε μια έντονη φημολογία στην πρωτεύουσα της Ηλείας. Ιδιαίτερα χθες συζητείτο έντονα πως η παρέλαση πρόκειται να ματαιωθεί, καθώς καμία προετοιμασία δεν είχε γίνει. Ούτε οι διαγραμμίσεις από το δήμο Πύργου, ούτε πολύ περισσότερο η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Σε επικοινωνία που είχε το ilialive, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, μας τόνισε πως δεν υπάρχουν λόγοι να ματαιώσει την παρέλαση από τη στιγμή που το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί λύση στο θέμα της αποκομιδής για τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Μάλιστα για τις τελευταίες λεπτομέρειες της προετοιμασίες επρόκειτο να υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον κ. Γεωργιόπουλο και τον κ. Λιατσή. 
Ωστόσο παραμένει άγνωστο αν σήμερα παραμονή της 25ης Μαρτίου υπάρχει χρόνος και θα επικρατήσουν οι κατάλληλες συνθήκες για να γίνουν διαγραμμίσεις και να γίνει η αποκομιδή μιας μεγάλης ποσότητας σκουπιδιών στην οδό Μανωλοπούλου, τουλάχιστον από τρία σημεία και επίσης να γίνει απολύμανση.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι φορείς που εμπλέκονται στην οργάνωση κινητοποιήσεων για το θέμα των σκουπιδιών, χαιρετίζουν τις ενέργειες διαφόρων παραγόντων που ξεκίνησαν μετά τη δημοσίευση της συγκέντρωσης της επιτροπής φορέων την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα καλούν τους γονείς στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, «…να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάρουν μέρος στην παρέλαση, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και προσβάλλοντας την αξιοπρέπειά τους. Καλούμε τους πολίτες, φορώντας μάσκες, να πάρουν μέρος στην ειρηνική διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
Κάνουμε γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι αν δεν καθαριστεί το τελευταίο σπίτι, ο τελευταίος δρόμος, σε κάθε χωριό του Δήμου Πύργου, τη μέρα της αφής θα προβούμε σε μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ