Αίγιο: Με την κωμωδία ”οι Ηλίθιοι” επιστρέφει το Σάββατο η θεατρική ομάδα ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ

Έως τις 10 Απριλίου στο χώρο του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ

Με την ξεκαρδιστική κωμωδία του Neil Simon οι Ηλίθιοι, επιστρέφει στα θεατρικά δρώμενα η θεατρική ομάδα ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ.Είναι μια κωμική παραβολή, μια φάρσα πάνω στην ανθρώπινη βλακεία και στη δεισιδαιμονία. Ενας νεαρός ρομαντικός ιδεαλιστής δάσκαλος φθάνει στο καινούργιο του πόστο, σε ένα χωριό στην Ουκρανία, για να διδάξει. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι διακόσια χρόνια νωρίτερα, στο χωριό έπεσε μια τρομερή κατάρα, που έχει κάνει τους ανθρώπους απολύτως ηλίθιους. Όλους ανεξαιρέτως. Οι ίδιοι γνωρίζουν πως είναι ηλίθιοι και έχουν συμβιβαστεί με αυτό, αφού το μυαλό τους δεν τους βοηθάει να ξεπεράσουν τη βλακεία τους.

Οταν όμως ο δάσκαλος θα γνωρίσει μια πανέμορφη κοπέλα του χωριού, θα την ερωτευθεί παρά τη βλακεία της και θα ανακαλύψει πως έχει μόλις 24 ώρες για να της διδάξει βασικά πράγματα και να σπάσει την κατάρα, αλλιώς και ο ίδιος θα πέσει θύμα της κατάρας και θα γίνει ηλίθιος, τα πράγματα δυσκολεύουν…Θα τα καταφέρει; Θα μπορέσει να σπάσει την κατάρα, ώστε οι κάτοικοι του χωριού να αρχίσουν και πάλι να σκέφτονται και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους; Ή μήπως τελικά ισχύει – και όχι μόνο στο έργο, αλλά και στη ζωή – αυτό που λέει κάποια στιγμή ο δάσκαλος; Ότι, δηλαδή, η «ηλιθιότητα» σε πιάνει μόνο άμα το θελήσεις; Ότι είναι αποτέλεσμα του φόβου, της ενοχής και της υποταγής σε κάποιον τύραννο;

Η ομάδα επέλεξε την ξεκαρδιστική κωμωδία του Neil Simon με σκοπό να ικανοποιηθεί το αίτημα των ίδιων των ηθοποιών: να χαρίσουν άφθονο γέλιο και να δώσουν το στίγμα της σημερινής εποχής. Οι ξεκαρδιστικές ατάκες που διαδέχονται η μία την άλλη πολύ γρήγορα, ο θεατής που βλέπει πάνω στη σκηνή πραγματικούς ανθρώπους να ταλαιπωρούνται από τα αδιέξοδά τους, η μαζική ηλιθιότητα που εκτυλίσσεται μπροστά του, κάνει τους Ηλίθιους να παίζονται εδώ και 35 χρόνια σε όλο τον κόσμο με τεράστια επιτυχία.

Οι παραστάσεις θα δοθούν 2, 3, 9 και 10 Απριλίου στο χώρο του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ (Μυρτιά Αιγίου) και ώρα 8 μ.μ.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Δάσκαλος Τολτσίνσκυ: Πρίντζιος Λάμπρος

Κα Ζουμπρίντσκυ: Πρίντζιου Μαρία

Γιατρός Ζουμπρίντσκυ: Παγώνης Μιχαήλ

Σοφία: Πλατάνου Φιλιώ

Βοσκός Σνέτσκυ: Γιαννόπουλος Μιχάλης

Μίσκιν: Παγώνη Άννα-Λυδία

Σλόβιτς: Τριανταφυλλοπούλου Ευγενία

Γιέντσνα: Πλατάνου Μάιρα

Κόμης Γιουσέκεβιτς: Τριανταφυλλόπουλος Παναγιώτης

Δικαστής: Τσιώκου Αγγελική

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κωστάκη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Πριοβόλου

Σκηνικά: Ανδρέας Κοντόπουλος

Επιμέλεια χορευτικού: Κική Ρόζου/ υλοποίηση: Ευγενία Τριανταφυλλοπούλου

Βεστιάριο: Αργυρή Κούρτη, Ευγενία Ευθυμιοπούλου

Κομμώσεις: Ζωή Ντορέζη

Βίντεο-φωτογραφία: Ρούσσος Κτιστάκης

Επιμέλεια φωτισμού-ήχου: Melody- Σπύρος Ρηγόπουλος

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ