Γεννηματά: Ο Τσίπρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας !

σκληρη γλώσσα της προεδρου του πασοκ για τον πρωθυπουργό

Σοβαρότατες αιχμές πως ο πρωθυπουργός εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας άφησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία επεσήμανε ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας «ακούει μόνο καλά λόγια από τον Σόιμπλε και την Μέρκελ» και «πέταξε» καρφιά προς το Μαξίμου λέγοντας «εγώ περιμένω τώρα να τον καλέσουν και από το Λαϊκό Κόμμα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός», η κ. Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με την κυρία Μέρκελ και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «αυτά που κάνει  εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Γερμανίας».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επανέλαβε, επίσης,  τη θέση της αναφορικά με το δημοφιλές πλέον ερώτημα  «αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διευρύνει το σχήμα εσείς τι θα κάνετε;» απαντώντας ότι «κανένας μόνος δεν μπορεί μόνο όλοι μαζί μπορούμε». Αναφορικά με την εθνική κυβέρνηση και ποιος ο λόγος να σχηματιστεί η κ. Γεννηματά εξήγησε ότι «πιστεύσω ότι μία ισχυρή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μπορεί να βελτιώσει το Μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Να δώσουμε ένα μήνυμα στη αγορά ότι η χώρα σταθεροποιείται. Μία κυβέρνηση χρειάζεται δύναμη και στο εσωτερικό και εξωτερικό, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σκοπό».

Σε ερώτηση αν υπάρχει αδυναμία στη δεξιά, όπως τη κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «βάζω ως προαπαιτούμενο να συμμετέχει το δεύτερο κόμμα της Βουλής, τώρα είναι η ΝΔ, αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επέμεινα». Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρέπει να μένει έξω από αυτό το δεύτερο κόμμα, θα συνεχιστεί ο λαικισμός. «Αν συνεχίζουν να αρνούνται τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ να απαντήσουν στο λαό πως περιμένουν να κυβερνηθεί η χώρα. Δεν φαίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ το φως στο τούνελ», πρόσθεσε.

Άσκησε κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης, σχολιάζοντας την αξιολόγηση, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει οτιδήποτε παραγωγικό σε αυτό τον τόπο» και πρόσθεσε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ταξικό εμφύλιο». Σχετικά με τη στήριξη στη συμφωνία, ξεκαθάρισε ότι «το καλοκαίρι στηρίξαμε την Ελλάδα και όχι την κυβέρνηση» και εξέφρασε την άποψη ότι «τη στήριξη που είχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχε κανείς άλλος, καμία προηγούμενη κυβέρνηση, αντιθέτως βγήκαν στις πλατείες, σήκωσαν τη σημαία του αντιμνημονίου και υποσχέθηκαν πράγματα που δεν μπορούσαν να πράξουν». 

Διαβάστε επίσης