Μεγάλες νίκες για Κλίντον και Τραμπ

εδραιώνουν την κυριαρχία τους ως υποψηφιοι των δυο κομμάτων

Νέες σημαντικές νίκες πέτυχε ο Ντόναλντ Τραμπ ενισχύοντας ακόμη περαιτέρω το προβάδισμά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τη διεκδίκηση της Προεδρίας των ΗΠΑ, την ώρα που ο Μάρκο Ρούμπιο, έχοντας ηττηθεί ακόμη και στην «έδρα» του, τη Φλόριδα, από τον Τραμπ ανακοίνωσε το τέλος της εκστρατείας του. Η δε Χίλαρι Κλίντον κέρδισε ακόμη και στο Οχάιο, για το οποίο υπήρχαν εκτιμήσεις αναλυτών ότι μετά τη νίκη του στο Μίσιγκαν μπορεί να πάει στον Μπέρνι Σάντερς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Associated Press, έως τις 21:00 ώρα Ανατολικής Ακτής τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Ο Τζον Κάσικ κατάφερε να επικρατήσει στη δική του έδρα στο Οχάιο από τους Ρεπουμπλικανούς, κάτι που είχε ανάγκη για να παραμείνει στην «κούρσα». Εκεί, για τους Δημοκρατικούς, κέρδισε η κ. Κλίντον όπως προαναφέρθηκε. Ο κ. Σάντερς συνέχισε να τα πηγαίνει καλά μεταξύ των νέων ψηφοφόρων, ωστόσο, δεν μπόρεσε να εναντιωθεί στην απήχηση που έχει η κ. Κλίντον στους μεγαλύτερους ψηφοφόρους, τις γυναικες και τις μειονότητες.

Οσον αφορά στην Φλόριδα, μεγάλοι νικητές ο κ. Τραμπ και η κ. Κλίντον. Ο κ. Τραμπ, παρά τις επιθέσεις που δέχθηκε από τους αντιπάλους του κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις και να θέσει και εκτός εκστρατείας πλέον τον κ. Ρούμπιο.

Η Χίλαρι Κλίντον έχοντας κερδίσει σε Οχάιο, Φλόριδα και Βόρεια Καρολίνα απο νωρίς και διευρύνοντας το προβάδισμα σε εκλέκτορες έναντι του Μπέρνι Σάντερς δήκωσε πως είναι πιο κοντά στο χρίσμα των Δημοκρατικών.

«Μία ακόμη εξαιρετική Τρίτη για την εκστρατεία μας» είπε η κ. Κλίντον πανηγυρίζοντας την επικράτησή της με οπαδούς της στη Φλόριδα. Ανέφερε πως ήταν ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο να βρεθεί στο Λευκό Οίκο.

Στο μεταξύ, η βάση των Ρεπουμπλικάνων φαίνεται πως έχει γυρίσει την πλάτη στους επαγγελματίες της πολιτικής και έχει στραφεί στον κ. Τραμπ, αδιαφορώντας για το ύφος και την εμπρηστική του ρητορεία η οποία προκαλεί αντιπαλότητες και χειροδικίες.

Ο Ρούμπιο ισχυριζόταν ότι ήταν ο μόνος ο οποίος μπορούσε να ενώσει το ρεπουμπλικανικό κόμμα, πλην όμως δεν κατόρθωσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ