Πάτρα: Εξιτήριο για την 8χρονη που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων - Βρίσκεται υπό την επίβλεψη συγγενικού της προσώπου

Στον Εισαγγελέα οι γονείς και η γιαγιά της για παραμέληση ανηλίκου

Στο σπίτι θείου της φιλοξενείται η 8χρονη Ρομά, που το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας εντοπίστηκε από περαστικό μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Γούναρη και Σωτηριάδου στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η ανήλικη μετά τις εξετάσεις που υπεβλήθει πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, καθώς διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία της και δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω νοσηλείας της.

Την ίδια ώρα οι γονείς και η γιαγιά της - η οποία έχει την επιμέλεια της - οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στον Εισαγγελέα Πατρών με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.

Πηγές αναφέρουν πως ο Δικαστικός Λειτουργός θα δώσει εντολή το παιδί να οδηγηθεί προσωρινά για φιλοξενία σε κάποιο ίδρυμα ή σύλλογο προστασίαας ανηλίκων, με το αιτιολογικό της άμεσης αλλαγής περιβάλλοντος.

.Από τα μέχρι τώρα στοιχεία  το παιδί φέρεται να είπε στους Αστυνομικούς μπήκε στον κάδο, ψάχνοντας ρούχα στα σκουπίδια!

Οι 30χρονοι γονείς προσήλθαν στην Αστυνομία και κατέθεσαν πως επειδή αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα, η γιαγιά, ηλικίας 50 χρόνων,  είχε αναλάβει την ανατροφή του παιδιού.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Το κορίτσι βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων στην Πάτρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις

Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας παρείχε υποστήριξη στην ανήλικη

Συνελήφθησαν, χθες (14-3-2016) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Πατρών, οι  ημεδαποί γονείς της 8χρονης, ηλικίας 30 ετών και η 50χρονη γιαγιά της, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην Πάτρα, διερχόμενος πολίτης εντόπισε την 8χρονη ημεδαπή στο εσωτερικό κάδου απορριμμάτων και αμέσως ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία.

Με τη μέριμνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών η 8χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Πατρών για προληπτικές εξετάσεις, απ’ όπου αποχώρησε, ενώ ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, παρείχε υποστήριξη στην ανήλικη καθ΄όλη τη διάρκεια του περιστατικού.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης συνελήφθησαν οι 30χρονοι γονείς της 8χρονης και η 50χρονη γιαγιά της, με την οποία διέμενε το τελευταίο διάστημα η ανήλικη, για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ η ανήλικη παραδόθηκε σε συγγενικό της πρόσωπο.
 

Διαβάστε επίσης