Την επαναφορά των 100 δόσεων ζητούν οι φοροτεχνικοί

15/03/2016 | 13:27

Επιτακτική ανάγκη η επαναφορά των ρυθμίσεων για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και ειδικότερα η ρύθμιση των 100 δόσεων για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον ΓΓΔΕ Γεώργιο Πιτσιλή.

Στην επιστολή της η ΠΟΦΕΕ αναφέρει τα εξής:

Θέμα: «Ανάγκη επαναφοράς της ρύθμισης των 100 δόσεων»

Κύριε Υπουργέ,

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σας κοινοποιεί το έγγραφο του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Χανίων που υπογράφει το Δ.Σ. του Συλλόγου, με το οποίο τονίζει την άμεση και επιτακτική ανάγκη για επαναφορά μέτρων ρυθμίσεων των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα αυτή των 100 δόσεων, ως απαραίτητη για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τις ημέρες που διανύουμε.

Ακολουθεί το κείμενο:

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την αναγκαιότητα επαναφοράς του μέτρου της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Η καθημερινή μας επαφή – ως λογιστές – με τις επιχειρήσεις του νομού μας, έχει αναδείξει, σε εμάς, το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος της ρευστότητας τους. Είναι καταφανές ότι έχει φτάσει σε τέτοιο εύρος όπου μαθηματικά οδηγούνται σύντομα – η μία μετά την άλλη – σε οριστική παύση των εργασιών τους.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την αδιαμφισβήτητη αδυναμία των επιχειρήσεων αυτών για την πληρωμή των συσσωρευμένων τους υποχρεώσεων προς τον «συνέταιρό» τους το Δημόσιο. Τον ονομάζουμε «συνέταιρο» μια που με την υπάρχουσα φορολογία κατέχει το πλειοψηφικό ποσοστό αυτών των επιχειρήσεων. Κατέχει επίσης και την πρωτοτυπία όπου το ποσοστό συμμετοχής του να είναι μόνο στα κέρδη και όχι στις ζημίες.

Δεν είναι αρκετή η διαπίστωση για το πόσες επιχειρήσεις έχουν διακόψει τις εμπορικές της δραστηριότητες ώστε να βγάλουμε συμπέρασμα για το μέγεθος του προβλήματος. Πρέπει να σταθμίσετε και την συνεχή αύξηση των συσσωρευμένων χρεών στις ήδη λειτουργούσες οικονομικές μονάδες τα οποία προέρχονται από την συνεχή μείωση της ζήτησης (ελέω έλλειψης ρευστότητας και στους καταναλωτές) και την συνεχή φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση. Αν τα σταθμίσετε αυτά τότε μόνον θα δείτε το μέγεθος του προβλήματος που αγγίζει τα όρια του τρόμου.

Σας παρακαλούμε δείτε το θέμα στην πραγματική του βάση και δώστε λύσεις πριν είναι αργά. Δώστε άμεσα ρυθμίσεις όπως η πρόσφατη των 100 δόσεων. Δώστε ανάσα στις επιχειρήσεις στον χρόνο που πρέπει.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της