Ανδρέας Νικολάου: Καλύτερα φορέας ανεξάρτητος, παρά Δημοτική Αρχή που εκμεταλλεύεται το Πατρινό Καρναβάλι

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να υπονομεύει το Πατρινό Καρναβάλι

Σχετικά με τη φετινή διοργάνωση  του Πατρινού Καρναβαλιού, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Νέα Πόλη", και μέλος της Επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕΔΕ Ανδρέας Νικολάου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να υπονομεύει το Πατρινό Καρναβάλι. Το διαπιστώσαμε με την αναβολή της τελετής έναρξης, το είδαμε να εξελίσσεται στη διάρκεια της διοργάνωσης και το αντιμετωπίσαμε στην τελετή λήξης.

Ποτέ άλλοτε το Πατρινό Καρναβάλι δεν χρησιμοποιήθηκε σε τέτοιο βαθμό για κομματικούς, ή ακριβέστερα για προπαγανδιστικούς λόγους.

Προχειρότητα, έλλειψη έμπνευσης, απουσία συνεργασίας με τις  καρναβαλικές δυνάμεις της πόλης, καμία διάθεση ενίσχυσης και υποστήριξης του θεσμού. Παρά το γεγονός ότι φέτος ο προϋπολογισμός ήταν αυξημένος κατά 100.000€ σε σχέση με πέρυσι, εισπράξαμε το πιο φτωχό αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε.

  Το Πατρινό Καρναβάλι του 2016 ήταν κυριολεκτικά στον …αυτόματο.   Πραγματοποιήθηκε μόνο και μόνο επειδή στην πολύχρονη διαδρομή του ανέπτυξε τεράστια δυναμική και δημιούργησε το δικό του στρατό. Ένα στρατό που θέλησε ο Δήμαρχος Πατρέων να εκμεταλλευτεί και να χρησιμοποιήσει κατά τις επιταγές του Περισσού.

  Δεν είναι τυχαία η θεματολογία του Καρναβαλιού, ούτε η πολιτική που ακολουθήθηκε από τη Δημοτική Αρχή έναντι των άλλοτε χορηγών της διοργάνωσης. Όλες οι επιλογές εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες, με αποκορύφωμα το χαιρετισμό του Δημάρχου στην τελετή λήξης.

Ούτε μια κουβέντα για τη δημιουργικότητα της Πάτρας, ούτε λέξη για τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό, καμία αναφορά στην πόλη που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, για άλλη μια χρονιά συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών.

Η μοναδική έγνοια του Κώστα Πελετίδη,  ήταν πως θα προπαγανδίσει, την καθαρά κομμουνιστικής αντίληψης, κινητοποίηση - πορεία που οργανώνει τον Απρίλη. Το Καρναβάλι, με την πανελλαδικής εμβέλειας προβολή του,   του έδωσε τη δυνατότητα κι ο Δήμαρχος την εκμεταλλεύτηκε.

 

 

 

Αλήθεια, πόση ακόμη υπονόμευση του θεσμού;

Οφείλει μια ειλικρινή απάντηση η Δημοτική αρχή, που ελπίζουμε να μας την καταθέσει μαζί με τον θλιβερό απολογισμό της φετινής διοργάνωσης.  

Επιμένω να υποστηρίζω ότι το Πατρινό Καρναβάλι θα πρέπει να πάψει να είναι έρμαιο των διαθέσεων της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και η διοργάνωσή του θα πρέπει να γίνεται από ανεξάρτητο φορέων, τον οποίο θα συγκροτούν ανεξάρτητες καρναβαλικές δυνάμεις που αγαπούν, νοιάζονται και φροντίζουν για το μέλλον τοθ θεσμού.

 

Διαβάστε επίσης