Τις επόμενες μέρες το σχέδιο των τραπεζών για μειώσεις στα κόκκινα δάνεια

18/03/2016 | 03:57

Μέσα στις επόμενες μέρες θα καθοριστούν οι στόχοι για την μείωση των κόκκινων δανείων από τις συστημικές τράπεζες, τόνισε πηγή της ΤτΕ, μετά την συνάντηση που είχε ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρας με το κουαρτέτο των δανειστών.

Η  ίδια πηγή τόνισε ότι η ΤτΕ βοηθά την κυβέρνηση στη νομοθεσία για την αγορά δανείων. Σε ό,τι αφορά την πώληση εξυπηρετούμενων δανείων  μαζί με τα κόκκινα δάνεια, δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι αφορά την θέση των δανειοληπτών. Συγκεκριμένα όπως σημειώνει η ίδια πηγή, όταν ένα δάνειο εξυπηρετείται κανονικά, ο αγοραστής του δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από την τράπεζα που έχει την σύμβαση. «Πάντως να ξέρετε ότι ενδιαφέρον για αγορά δανείων υπάρχει» κατέληξε το στέλεχος της ΤτΕ.

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι είναι απολύτως απαραίτητο να κλείσει το γρηγορότερο δυνατό η αξιολόγηση, ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί το μέτρο της αποδοχής των ομολόγων του δημοσίου ως εγγυήσεις για την δανειοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Σε δεύτερη φάση η Ελλάδα θα μπορεί να ‎επωφεληθεί από το γράμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Πηγή: enikonomia.gr

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε