Αχαΐα: Τα αιτήματα του Επιμελητηρίου με επιστολή στον Ευ. Τσακαλώτο

Στη χορήγηση εκπτώσεων και αναστολή φόρου ακίνητης περιουσίας Νομικών Προσώπων, αναφέρεται καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις για παραλείψεις που υπάρχουν, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Επιμελητήριο Αχαϊας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Στο Νόμο 4223/13 ’ρθρο 7 προβλέπονται εκπτώσεις για τα φυσικά πρόσωπα και αναστολή πληρωμής φόρου για τα νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Παρ. 3 του άρθρου 7 του ν.4223/13 που είναι:
α) ο συνολικός κύκλος εργασιών του νομικού προσώπου, κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Φ.Ε. δεν υπερβαίνει το δεκαπλάσιο του συνολικού φόρου.
β) ο συνολικός κύκλος εργασιών, όπως ορίζεται στο προηγούμενο εδάφιο, έχει παρουσιάσει μείωση άνω του τριάντα τοις εκατό (30%) σε σχέση με το προηγούμενο προς αυτό φορολογικό έτος και
γ) το νομικό πρόσωπο δεν έχει ή δεν ευθύνεται για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Επειδή δεν έχει προβλεφθεί έκπτωση φόρου ή αναστολή για νομικά πρόσωπα με μηδενικό κύκλο εργασιών τα 2 τελευταία έτη και οι αρμόδιες ΔΟΥ, ερμηνεύοντας στενά την Παρ. 3β, απορρίπτουν αιτήματα αναστολής φόρου με το αιτιολογικό ότι δεν πληροί η επιχείρηση, με μηδενικό κύκλο εργασιών τα δύο τελευταία έτη, τα οριζόμενα στην Παρ. 3β.

Επειδή θεωρούμε άδικο για νομικό πρόσωπο με μηδενικό κύκλο εργασιών, να μην τυγχάνει απαλλαγής (ολικής ή μερικής του φόρου) ή αναστολής, παρακαλούμε όπως για το φόρο ακίνητης περιουσίας, που θα επιβληθεί για το 2016, να ληφθεί πρόνοια χορήγησης εκπτώσεων και αναστολή πληρωμής φόρου για τα νομικά πρόσωπα που έχουν μηδενικό κύκλο εργασιών τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια ή είναι σε αδράνεια για περισσότερα από δύο χρόνια, ορίζοντας και το χρόνο υποβολής του αιτήματος και τη σχετική διαδικασία.»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της