Πρόστιμα 80.000 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

11/03/2016 | 19:42

Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 80.000 ευρώ σε πέντε αλλοδαπά επενδυτικά κεφάλαια, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, διότι προέβησαν σε ανοικτές πωλήσεις επί μετοχών της Εθνικής.

Ειδικότερα επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ στην εταιρεία LC EQUITY FUND Ltd και από 15.000 ευρώ στις εταιρείες: 

VERRAZZANO ADVANTAGE EUROPEAN FUND,
VERRAZZANO EUROPEAN LONGSHORT FUND,
VERRAZZANO EUROPEAN OPPORTUNITIES FUND και
VERRAZZANO EUROPEAN OPPORTUNITIES FOCUS MASTER FUND PLC.

 Επίσης το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

Την επιβολή προστίμου ύψους 3.000 ευρώ στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Γ.Ε ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ε. για παράβαση των διατάξεων του ν. 3016/2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης.
Την έγκριση της έναρξης εμπορικής προώθησης του Οργανισμού Εναλλακτικών Επενδύσεων με την επωνυμία APOLIS SICAV-SIF στην Ελλάδα από την εταιρία IOLCUS Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε.. 
Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΤΣΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ με έδρα στη Λάρισα, σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της.

Τέλος, το Δ.Σ της Ε.Κ ενημερώθηκε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘYΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. λόγω της συγχώνευσης με απορρόφηση της SEAFARM IONIAN Α.Ε. και την εισαγωγή των νέων μετοχών στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας