Αιγιάλεια: Ο πλήρης "χάρτης" των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε Άβυθο, Διακοπτό, Ακράτα και Αιγείρα

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τριήμερο γεμάτο αποκριάτικες εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και φυσικά για όλες τις ηλικίες, ξεκινά σε όλη την έκταση του Δήμου Αιγιαλείας, με τους διοργανωτές να υπόσχονται κέφι, χορό και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης...βρέξει-χιονίσει! Άβυθος, Διακοπτό, Ακράτα και Αιγείρα, ετοιμάζονται πυρετωδώς και παρουσιάζουν street parties με μασκαράδες και μπούλες, χορό, παρελάσεις, τσικνομπουρμπούλια, κάψιμο καρνάβαλου, βεγγαλικά και πολλές εκπλήξεις για όσους επιλέξουν την Αιγιάλεια για να περάσουν το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς αλλά και την Καθαρά Δευτέρα.

Ό,τι κι αν κάνετε, καλά να περάσετε. Καλή Αποκριά σε όλες και όλους!

Αναλυτικά, ανά Δημοτική Ενότητα, προγραμματίζονται: 
 

ΑΒΥΘΟΣ

Οι διοργανωτές του Καρναβαλιού Δυτικής Αιγιαλείας που αποτελούνται από την Καρναβαλική Επιτροπή Δυτικής Αιγιαλείας, τη Δημοτική Κοινότητα Ροδοδάφνης, τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και το ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας, υπόσχονται αξέχαστες καρναβαλικές στιγμές για μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες. 

Ήδη την περασμένη Τετάρτη έγιναν τα Τσικνομπουρμπούλια στο Λόγγο και το πρόγραμμα συνεχίζεται ως εξής:

Παρασκευή 11 Μαρτίου, ώρα 7 μ.μ. 
Τσικνομπουρμπούλια στην Άβυθο (κεντρικός δρόμος 25ης Μαρτίου, έναντι εκκλησίας)

Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα 3.30 μ.μ. 
Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλικών ομάδων στην κεντρική οδό της Αβύθου (25ης Μαρτίου)

Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου, από τις 10 π.μ.
Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα και πέταγμα χαρταετού στο Δημοτικό Στάδιο Αβύθου. 
 

ΑΙΓΙΟ

Μπορεί ο καιρός να χάλασε τους παραδοσιακούς “Δρόμους της Αποκριάς” την Παρασκευή 4 Μαρτίου και η εκδήλωση να ακυρώθηκε, όμως η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. δεν πτοείται και, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Άβυθο, Διακοπτό, Ακράτα και Αιγείρα, διοργανώνει μαζί με τη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου, τον Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αλυκής “Άγιος Νικόλαος” και την εταιρεία “Καλλιμάνης” (που φέτος έχει τα 60α της γενέθλια), παραδοσιακά Κούλουμα στην παραλία της Αλυκής Αιγίου, την Καθαρά Δευτέρα μετά τις 11.30 το πρωί. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει και έτσι η γιορτή θα γίνει στον Πολυχώρο “Όνειρο” στη Μυρτιά Αιγίου.


ΔΙΑΚΟΠΤΟ

Ποικιλία αποκριάτικων εκδηλώσεων προετοιμάζονται στη Δημοτική Ενότητα Διακοπτού, οι οποίες περιλαμβάνουν χορούς, street party, παρέλαση καρναβαλιστών, κάψιμο καρνάβαλου, ρίψη βεγγαλικών και παραδοσιακά Κούλουμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 11 Μαρτίου
Χορός συλλόγου Ζαχλωριτίκων «Ο Ηρακλής» - Ταβέρνα Δερβενάκι, ώρα 21:00

Σάββατο 12 Μαρτίου
-Καρναβαλίζουμε στις γειτονιές του Διακοπτού, ώρα έναρξης 6.30 μ.μ.
α) baby zumba by Dimitris,
β) latin χοροί από την Λέσχη χορού “Dancing Club”,
γ) Ελληνικό ρεπερτόριο «Αναδρομές» - Χορωδία Διακοπτού

-Χορός συλλόγου « ΝΕΑ ΠΝΟΗ » - Ταβέρνα «Ο Κώστας» Διακοπτό, ώρα 21:30

Κυριακή 13 Μαρτίου
Παρέλαση καρναβαλιστών – Διακοπτό, ώρα 4.00 μ.μ.
α) απονομή επάθλων,
β) zumba dance by Dimitris,
γ) κάψιμο καρνάβαλου και ρίψη βεγγαλικών 9.00 μ.μ.

Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου
Παραδοσιακά Κούλουμα - πλατεία Διακοπτού, ώρα 11:00 Παραδοσιακοί χοροί από «Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου», πέταγμα χαρταετού, νηστίσιμα εδέσματα, άφθονο κρασί και λαγάνα.

 

ΑΚΡΑΤΑ-ΑΙΓΕΙΡΑ
Το τριήμερο της Αποκριάς σε Αιγείρα και Ακράτα μας προ(σ)καλεί να το επισκεφθούμε. Οι εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού καλά κρατεί... και το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς θα είναι ακόμα πιο γεμάτο.

Παρασκευή 11 Μαρτίουαπόγευμα ξεκινά με παιχνίδια στην Αιγείρα, ενώ το βράδυ ακολουθεί το αποκριάτικο πάρτυ του Πολιτιστικού Συλλόγου όπου «...σήμερα γάμος γίνεται».

Σάββατο 12 Μαρτίου ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας ετοιμάζει στην πλατεία της Παραλίας Συλιβαινιωτίκων κλόουν, body painting και αρκετές ακόμα εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους. Θα ακολουθήσει το κοινό μουσικό σχήμα των φιλαρμονικών Αιγείρας & Ακράτας που θα δώσει την έναρξη της μεγάλης κοινής απογευματινής παρέλασης Ακράτας και Αιγείρας μετά τις 4 μ.μ. Καρναβαλιστές από όλη την Ανατολική Αιγιάλεια θα παρελάσουν στην παραλιακή Λεωφόρο Αιγαίου, με τα καταστήματα να έχουν ήδη οργανώσει την υποδοχή τους με διάφορα κεράσματα και «πειράγματα». Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί στην πλατεία της Παραλίας Συλιβαινιωτίκων με τη χορευτική ομάδα «Χορού Δρώμενα με την Πηνελόπη» σε ρυθμούς latin και όχι μόνο, και αμέσως μετά ο κόσμος θα καλεστεί να χορέψει στο αποκριάτικο γλέντι. Φυσικά στην πλατεία δεν θα λείπουν η άφθονη δωρεάν μπύρα και το κρασί.

Κυριακή 13 Μαρτίου η Ακράτα θα ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι με χορούς και ποικίλους μεζέδες κατά μήκος του δρόμου, για ντόπιους και παραθεριστές. Νωρίς το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δύο παρελάσεις Καρναβαλιστών και αρμάτων σε ξέφρενους ρυθμούς, η μια στην Αιγείρα και η άλλη στην Ακράτα, που θα σημάνουν τη λήξη με το κάψιμο των Καρνάβαλων. Τέλος, αργά το βράδυ η φιλαρμονική της Ακράτας μας καλεί στον ετήσιο χορό της με ζωντανό δημοτικό πρόγραμμα.

Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν την ορεινή Ανατολική Αιγιάλεια όπως τη Λίμνη Τσιβλού, «τη μικρή Ελβετία» της περιοχής ή το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας.

Διαβάστε επίσης