Καλονή από την Τζαμάικα μηνύει τον Ντόναλντ Τραμπ

ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το οποίο έχει γνώση του φακέλου, η Αλεξία Πάλμερ κατηγορεί την επιχείρηση "Trump Model Management" ότι δεν σεβάστηκε τις υποσχέσεις για τον μισθό της που είναι καταγεγραμμένες στην άδεια εργασίας της.

Η καταγγελία έχει γίνει το 2014 και η αμερικανική δικαιοσύνη αποφάσισε να την βγάλει τώρα στην δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Αλεξία Πάλμερ, το πρακτορείο μοντέλων το οποίο ίδρυσε ο Ντόναλντ Τραμπ το 1999 είχε υποσχεθεί να της πληρώσει 75.000 δολάρια (69.000 ευρώ), μόλις έφθανε σε αμερικανικό έδαφος. Αυτό είχε καταγραφεί και στην άδεια εργασίας του μοντέλο απο την Τζαμάϊκα, η οποία κατατέθηκε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το μοντέλο ισχυρίζεται ότι έλαβε μόνο 3.900 δολάρια για ένα συμβόλαιο τριών μηνών.


Τον Οκτώβριο του 2014 η Αλεξία Πάλμερ προσέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη για «ψευδή δήλωση και παραβίαση των αμερικανικών νόμων στην εργασία και την μετανάστευση» και ζήτησε 205.000 δολάρια για αποζημίωση.
Σήμερα η καταγγελία της έφθασε επιτέλους στο γραφείο της δικαστού  Analisa Torres. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Telegraph, οι δικηγόροι έχουν ήδη ζητήσει ακύρωση της καταγγελίας. Αν το μοντέλο επιμείνει, γράφει η αμερικανική εφημερίδα, θα αποκαλύψει τις πρακτικές των επιχειρήσεων του Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε πολλές από τις επιχειρήσεις του, στο κρισιμότερο σημείο της προεκλογικής εκστρατείας για το χρίσμα.


Τι απαντά η πλευρά Τραμπ
Από την πλευρά της, η υπεράσπιση του ρεπουμπλικανού υποψηφίου, καταγγέλλει ότι πρόκειται για ανύπαρκτη υπόθεση, η οποία στερείται βάσεως. Οι δικηγόροι του Τραμπ δήλωσαν στο Reuters ότι το τοπ μόντελ δούλεψε για το πρακτορείο μοντέλων μόνο 15 ημέρες στα τρία χρόνια για τα οποία γίνεται λόγος και ότι είχε πληρωθεί για αυτό το διάστημα με καλό ποσό. Και συμπλήρωναν:
«Αυτό το μοντέλο δεν είχε επιτυχία και εμείς είμαστε σίγουροι για τη δική μας».
Η Αλεξία Πάλμερ έφθασε στην Νέα Υόρκη το 2011 και φωτογραφήθηκε ειδικότερα για την Vogue ενώ έλαβε μέρος στις διαφημιστικές εκστρατείες της Chanel.

Η καλονή είναι καταγεγραμμένη στα social medi ως Alexia Palmer @ Trump Models