Πάτρα: Σε λίγη ώρα το τελευταίο "αντίο" στον αδικοχαμένο Δημήτρη Κατσαντώνη

παρέμβαση του δήμου για τις συνθήκες του εργατικού ατυχήματος

Σήμερα στις 16:30 θα γίνεη η κηδεία του Δημήτρη Κατσαντώνη από τον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στου Ρωμανού.
Ο άτυχος καλλιτέχνης - γνωστός στους κύκλους της νεολαίας με το ψευδώνυμο SPM-, εκτός από τη μουσική, αναγκαζόταν να δουλεύει και ως υδραυλικός, μιας και η μουσική από μόνη της δεν μπορούσε να τον συντηρήσει, όπως συμβαίνει με χιλιάδες ταλαντούχους νέους.

Στο συγκεκριμένο σημείο είχε πάει για την εκτέλεση υδραυλικών εργασιών, ως μέλος συνεργείου. Παρόντες ήταν τόσο ο μηχανικός του έργου όσο ο αδελφός του κι ένα ακόμη άτομο. Ο 25χρονος προσπάθησε με κομπρεσέρ να σπάσει τμήμα παταριού, το οποίο, όμως, έπεσε όλο μαζί και τον καταπλάκωσε.

Παρά τις προσπάθειες των υπολοίπων παρισταμένων να τον σώσουν, ήταν ήδη αργά.

Στο μεταξύ να ερευνηθούν οι συνθήκες του συμβάντος και να αποδοθούν ευθύνες ζητά η Δημοτική αρχή για το τραγικό τέλος που βρήκε ο 24χρονος Δημήτρης Κατσαντώνης. Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων, αναφέρονται τα εξής: 

"Ένας νέος άνθρωπος με δίψα και όνειρα για τη ζωή, ο Δημήτρης Κατσαντώνης, έπεσε θύμα εργατικού «ατυχήματος» που ήρθε δυστυχώς να επιβεβαιώσει, για πολλοστή φορά, τις κακές συνθήκες που επικρατούν σε πολλούς χώρους δουλειάς και την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την οδύνη της για τον άδικο χαμό του νεαρού εργαζόμενου και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η σκέψη μας είναι στη μητέρα του, η οποία είναι και εργαζόμενη στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

Τέλος η Δημοτική Αρχή ζητά να ερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτό το τραγικό εργατικό «ατύχημα»."

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ