Πάτρα: Πιάνουν και πάλι δουλειά τα συνεργεία του Δήμου στην λιμενική ζώνη

Ενημερωτική συνάντηση Πελετίδη με επικεφαλείς των παρατάξεων για το Θαλάσσιο Μέτωπο

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημαρχείο, ενημερωτική σύσκεψη, που αφορούσε στο θαλάσσιο μέτωπο, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας της δημοτικής Αρχής, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Φίλιας, ενώ από τη Δημοτική Αρχή, εκτός του Δημάρχου, παρέστησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς. [Πελετίδης: Ξαναπιάνουν δουλειά τα συνεργεία στο πάρκο της Ακτής Δυμαίων]

Ενημερώνοντας τους επικεφαλής των παρατάξεων, ο Δήμαρχος εξήγησε πως το νόημα της επίσκεψης στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ήταν:

Να καταστήσει σαφές στον Υπουργό Θόδωρο Δρίτσα, πως ο Δήμος Πατρέων αναμένει την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου ολόκληρης της λιμενικής ζώνης, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στην αναψυχή, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Να τον ενημερώσει ότι, ο Δήμος Πατρέων, θα συνεχίσει τις εργασίες για την ολοκλήρωση του νοτίου πάρκου, ενώ σύντομα σκοπεύει να προχωρήσει σε παρεμβάσεις εντός της λιμενικής ζώνης, ώστε να ξεκινήσει η ανάπλαση και του υπόλοιπου τμήματος του θαλασσίου μετώπου. Ζήτησε δε να μην παρεμποδιστούν τα συνεργεία του Δήμου να επιτελέσουν το έργο τους.

Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε πως στον κ. Δρίτσα παραδόθηκαν όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που συγκλίνουν στο διαχρονικό αίτημα της πόλης, για την οριστική παραχώρηση στο Δήμο.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός - όπως ανέφερε ο Δήμαρχος - δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα παρουσιάσει νέα πρόταση και θα αφορά στην παραχώρηση της λιμενικής ζώνης.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων συμφώνησαν να εμμείνουν στη διεκδίκηση για οριστική παραχώρηση και ενέκριναν την απόφαση της δημοτικής Αρχής, να προχωρήσει σε εργασίες ανάπλασης, στέλνοντας έτσι και το μήνυμα της αποφασιστικότητας της πόλης, να αποκτήσει ό,τι δικαιούται.

Κατά τη συζήτηση, ακούστηκαν και διάφορες προτάσεις, οι οποίες θα ληφθούν υπόψιν από τη Δημοτική Αρχή, που δεσμεύθηκε και για νέα συνάντηση, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.

Διαβάστε επίσης