Μειώθηκε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA

01/03/2016 | 21:21

Μείωση κατά περίπου 0,1% εμφάνισε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από το μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τη μηνιαία λογιστική κατάστασταση της Τραπέζης της Ελλάδος, η έκτακτη χρηματοδότηση υποχώρησε στα 68,83 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο από 68,91 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

Η απευθείας χρηματόδοτηση των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντριική Τράπεζα μειώθηκε αντιστοίχως στα 37,3 δισ. ευρώ από 28,6 δισ. ευρώ.

Έτσι, συνολικά, η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA και τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ μειώθηκε τον Ιανουάριο στα 106,1 δισ. ευρώ από 107,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»