Τα Σκόπια στέλνουν επιπλέον στρατό στα σύνορα

02/03/2016 | 07:47

Στο σημείο της ουδέτερης ζώνης, από την μεριά της ΠΓΔΜ, έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ στην περιοχή πετούν ανά διαστήματα και δύο ελικόπτερα του στρατού και της αστυνομίας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ουδέτερη ζώνη από την μεριά της Γευγελής έφθασαν χθες και σήμερα επιπλέον 700 αστυνομικοί και στρατιώτες.

Από χθες το μεσημέρι, όταν ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ, η χώρα δεν επιτρέπει τη διέλευση προσφύγων. Αστυνομικές πηγές της ΠΓΔΜ ανέφεραν ότι το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής θα παραμείνει κλειστό μέχρι την εκτόνωση της έντασης και την εξομάλυνση της κατάστασης στο τμήμα αυτό των συνόρων με την Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκπομπή του BBC, ανέφερε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας του αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων στην ουδέτερη ζώνη την Δευτέρα, καθώς, όπως υποστήριξε, μία ομάδα 400 ανδρών προσφύγων επιχείρησε να εισέλθει με τη βία στο έδαφος της χώρας.

Ο κ. Πόποσκι προσέθεσε ότι το πιο απλό για την ΠΓΔΜ θα ήταν να αποχωρήσουν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας του από τα σύνορα με την Ελλάδα και να αφήσουν όλους τους πρόσφυγες να περάσουν και να κατευθυνθούν προς την Κεντρική Ευρώπη, σημειώνοντας ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ είναι αντίθετες με μια τέτοια απόφαση.

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου