Βρήκε λύση για τα σκουπίδια ο Πύργος

έτοιμη σε λίγο καιρό «Κινητή Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας»

Εντός χρονοδιαγράμματος, όπως όλα δείχνουν, θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του έργου «Κινητή Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας» και φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις, ότι δηλαδή θα είναι έτοιμο προς τα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου, δίνοντας λύση το μείζον πρόβλημα του νομού Ηλείας που δεν είναι άλλο από τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Χθες, όπως αναφέρει το patrisnews.com, απεστάλη ο φάκελος στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το σχετικό έλεγχο και καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχει υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για να ξεκινήσει το έργο. Άλλωστε, μέχρι στιγμής όλα έχουν προχωρήσει βάσει χρονοδιαγράμματος και δεν υπάρχει λόγος για άσκοπες καθυστερήσεις.

Καμία προδικαστική προσφυγή

Μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού που έγινε με την υπ’ αριθμ. απόφαση 37/2016 της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ήλιδας, όπου και εγκρίθηκαν τα πρακτικά του διαγωνισμού και κατακυρώθηκε η δημοπρασία στην εργοληπτική εταιρεία ‘ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Κτηματική Εταιρεία’, αφού παρήλθε και το χρονικό διάστημα των 15 ημερών που προβλεπόταν για τυχόν προδικαστική προσφυγή και αφού δεν υπήρχε καμία προσφυγή, ο φάκελος απεστάλη χθες στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκεί θα γίνει ο κατά το νόμο έλεγχος νομιμότητας, έτσι ώστε στη συνέχεια να επιστραφεί ο φάκελος και να υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο για να ξεκινήσει το έργο.

Στην ώρα του

Ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νομού Ηλείας, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος και μιλώντας στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ανέφερε: «Στείλαμε το φάκελο με κούριερ για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, έχω ενημερώσει τους αρμόδιους Υπουργούς για το θέμα, τους έχω εξηγήσει ότι είναι το σοβαρότερο θέμα που απασχολεί το Νομό Ηλείας αυτή τη στιγμή και τους έχω ζητήσει να μην καθυστερήσει ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, έτσι ώστε να έχουμε άμεσα την απάντηση. Έτσι ώστε να φέρει ο εργολάβος τα νομιμοποιητικά έγγραφα και να υπογράψουμε τη σύμβαση. Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και μάλιστα εάν έρθει η απάντηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο εντός δεκαημέρου, μέχρι τέλος Μαρτίου θα υπογράψουμε τη σύμβαση. Το έργο για να γίνει απαιτεί περίπου δύο μήνες, που λήγουν τέλη Μαΐου, όπως είχαμε πει αρχικά». 

Διαβάστε επίσης