Πάτρα: Ουρές στα ΑΤΜ προκαλούν πονοκέφαλο στην αστυνομία-Οι συνταξιούχοι πήγαν για συντάξεις και σήμανε συναγερμός

πηγαίνουν νυχτιάτικα για να σηκώσουν συντάξεις

Αυξημένες περιπολίες και ετοιμότητα περιλαμβάνει απόψε ο σχεδιασμός της τοπικής αστυνομίας, καθώς από τις 8 το βράδυ και μετά άρχισαν να σχηματίζονται ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών της Πάτρας, αλλά και σε άλλα που είναι τοποθετημένα, όπως για παράδειγμα έξω από σούπερ μάρκετ. Οι ουρές θυμίζουν τις πρώτες ημέρες των capital controls, αν και αυτή τη φορά ο λόγος είναι η πίστωση των συντάξεων.

Από σήμερα το βράδυ άρχισαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΙΚΑ και του Δημοσίου οι συντάξεις Μαρτίου.
Την 1η Μαρτίου θα πιστωθούν οι συντάξεις των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ. Το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς με καθυστέρηση, την ερχόμενη Τρίτη.

Υπομονετικά περιμένουν οι δικαιούχοι τη σειρά τους να σηκώσουν τη σύνταξη, το γεγονός όμως ότι η νύχτα προχωράει και ο κόσμος βρίσκεται ακόμη στις ουρές, προκαλεί ανησυχία στις αστυνομικές αρχές, με δεδομένου ότι προ ημερών υπήρξε και περιστατικό απόπειρας ληστείας με επίθεση μπροστά από ΑΤΜ.

Έτσι, οι περιπολίες έχουν ενταθεί, αλλά και απο την πλευρά τους οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.