Παρέμβαση του Α. Τσίπρα στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Δημόσιο - ΔΕΙΤΕ ζωντανά από το TEMPO24.GR

Εν αναμονή ανακοινώσεων
Intime

Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων» με το πολιτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην παρέμβαση που αναμένεται να κάνει γύρω στις 7 το βράδυ, ο πρωθυπουργός.

Δείτε ζωντανά από το tempo24.gr

Νωρίτερα, έχει οριστεί να μιλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ ανοικτό παραμένει μέχρι στιγμής, ποιοι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί θα πάρουν το λόγο.

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου, τόσο ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, όσο και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απάντησαν στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό πρόβλημα κάνοντας λόγο για λάθος αντιπολιτευτική τακτική.

Ο κ. Φλαμπουράρης κατηγόρησε την Αντιπολίτευση για άσκοπη αντιπολιτευτική τακτική ενώ τόνισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

«Εδώ και 20 μέρες όλη η Ευρώπη που είναι με την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια, μας δίνει συγχαρητήρια γιατί ανταποκριθήκαμε σύντομα στις ανάγκες που προέκυψαν με τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων που πέρασαν από τη χώρα μας. Έχουμε πραγματικά τελειώσει και τα hot spots και τα κέντρα φιλοξενίας» επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε: 

«Η κυβέρνηση προσπαθεί και τις διεθνείς επαφές και με σοβαρότητα να αντιμετωπίσει αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν. 

» Όταν ξέρουμε ότι οι ροές των προσφύγων δεν εξαρτώνται από εμάς δεν πρέπει να καταγγέλλεται η κυβέρνηση. Αν έχετε συγκεκριμένη πρόταση να την καταθέσετε να τη συζητήσουμε. Ένας μόνος τρόπος υπάρχει για να μην αφήνουμε να έρχονται οι βάρκες στην Ελλάδα. Να τις τρυπάμε. Αλλά εμείς αυτό δεν θα το κάνουμε».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «είναι περίεργο την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δέχεται συγχαρητήρια από το εξωτερικό, εντός της χώρας η αντιπολίτευση να επικρίνει τους χειρισμούς της».

Διαβάστε επίσης