Πάτρα: "Κλαδέψτε τα δέντρα πριν μας σπάσουν τα κεφάλια", φωνάζουν οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

η επιστολή στον δήμαρχο

Πικρία και αγανάκτησηγια την αδιαφορία του Δήμου απέναντι στα προβλήματα του σχολείου τους, εκφράζουν οι μαθητικές κοινότητες του10ου Γυμνασίου Πατρών (Ζαρουχλέικα), αφού παρά τις εκκλήσεις τους δεν βλέπουν ανταπόκριση.

Έτσι την Παρασκευή 19/2/16 αντιπροσωπεία των μαθητών συνάντησε το Δήμαρχο κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο 61ο Δημοτικό σχολείο Πατρών όπου έγινε παρουσίαση του δημοτικού έργου και του έδωσαν εκ νέου επιστολή με τα αιτήματά τους.

Στην επιστολή τους οι μαθητές αναφέρουν:

 

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε

 

Πριν από ένα και πλέον μήνα (14-1-2016) σας είχαμε στείλει την παρακάτω επιστολή ζητώντας τη βοήθειά σας για να αντιμετωπίσουμε κάποιαπροβλήματα του σχολείου μας. Λίγες μέρες μετά την επιστολή ήρθαν στο σχολείο μας, υπάλληλοι του Δήμου ενημερώθηκαν για τα θέματα και αποχώρησαν.  Δυστυχώς ένα μήνα μετά (και 5 μήνες από την  έναρξη του σχολικού έτους) ΚΑΝΕΝΑ από τα προβλήματα δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και την πικρία μας για την αδικία που γίνεται στο σχολείο μας εκ μέρους του Δήμου και για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε.

 

Ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών περιλαμβάνονται το κλάδεμα των δέντρων του προαυλίου και ο καθαρισμός του χώρου, η τοποθέτησηξύλινων παγκακίων, η επιδιόρθωση της εξωτερικής περίφραξης, το βάψιμο κάποιων αιθουσών διδασκαλίας και η μόνωση του αμφιθεάτρου καθώς και η συλλογή του τηγανέλαιου και η μετατροπή του σε βιοντήζελ.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως ένα από δέντρα του προαυλίου, το Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε έγειρε επικίνδυνα, ακουμπώντας πάνω σεηλεκτροφόρα καλώδια και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού των μαθητών.

 

«Παρά την ενημέρωση του σχολείου προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την επικινδυνότητα της κατάστασης τίποτε δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα», αναφέρουν οι μαθητές στην ανακοίνωση που έστειλαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την οποία υπογράφουν για το 15μελές μαθητικό συμβούλιο ο πρόεδρος Δημήτρης Πετρόπουλος και ο Γραμματέας Αλέξης Φραντζής.

 

Διαβάστε επίσης