Πάτρα: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η πλατεία Ταραμπούρα στην Καρναβαλούπολη

η 1η Περιφερειακή

Κάτω από τον λαμπερό ήλιο του Σαββάτου 20ης Φεβρουαρίου με μεγάκη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη περιφερειακή Καρναβαλούπολη στην πλατεία Ταραμπούρα, που άνοιξε με ιδανικό τρόπο το Καρναβάλι των Μικρών με θέμα «Τι θα ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;;;», που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2016.

Πλήθος κόμου, μικροί και μεγάλοι, ανταποκρίθηκε στο καρναβαλικό κάλεσμα και η πλατεία της Ταραμπούρας πλημμύρισε με παιδικά χαμόγελα, κεφάτες διαθέσεις και πολύχρωμα καρναβαλικά όνειρα μεταμορφώνοντας την περιοχή σε έναν παραμυθένιο, καρναβαλικό παιδότοπο. Μουσική, χορός, παιχνίδι, μεταμφιέσεις, κατασκευές, καρναβαλικό βάψιμο προσώπου, μάσκα, καπέλα είχαν την τιμητική τους και προκάλεσαν ευχάριστα συμμετέχοντες και περαστικούς επιφυλάσσοντας από τις 11.00 έως τις 14.00 ένα χαρούμενο διάλειμμα απόδρασης από την καθημερινότητα, ένα απολαυστικό ταξίδι στη χώρα του κεφιού, του γέλιου, της διασκέδασης, του παιχνιδιού και του αυθορμητισμού.

Οι μικροί μας φίλοι το έριξαν έξω με τη συντροφιά των χορευτικών των εκπολιτιστικών συλλόγων Νεάπολης και Κρύα Ιτεών, αλλά και με το παιχνίδι που είχε ετοιμάσει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρύα Ιτεών στα πρότυπα του Κρυμμένου Θησαυρού και όπου οι λιλιπούτιοι καλούνταν να εντοπίσουν τον κρυμμένο θησαυρό τους και να γλυκαθούν με τις σοκολάτες και τα γλυκίσματα που περιείχε. Παράλληλα και καθόλη τη διάρκεια της Καρναβαλούπολης τον αποκριάτικο τόνο έδινε ο Τζίτζικας, η εμψυχωμένη μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, ενώ ξετυλίγονταν δράσεις από την ομάδα του Μάριου Τσιμπούρη «Ήρωες και Πριγκίπισσες» με Facepainting-κλόουν, που διασκέδαζαν τους μικρούς μας καρναβαλιστές, με χαρούμενες δημιουργίες μπαλονιών, super ήρωες και πριγκίπισσες, και με τη Ζωγραφική Προσώπου αποτύπωνα καρναβαλικά σχέδια στα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών. Με φόντο μια κατασκευή εμπνευσμένη από το παραμύθι «Frozen», οι μικροί φωτογραφίζονταν με την Πριγκίπισσα.

Η πρώτη φετινή Περιφερειακή Καρναβαλούπολη στην Ταραμπούρα, όπως και η δεύτερη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στην πλατεία Αρόης, υλοποίησε την βούληση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» για Καρναβάλι στις Συνοικίες, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης, που από πέρυσι είχε χαραχθεί με την Καρναβαλούπολη στην πλατεία Γηροκομειού. Κάτι που επισήμανε και στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νίκος Χρυσοβιτσάνος λέγοντας: «Επιδιώκουμε το Καρναβάλι στις γειτονιές. Στο Καρναβάλι των Μικρών έχουμε να κάνουμε με παιδιά και θέλουμε να τα διευκολύνουμε, να τους ανοίξουμε δρόμους και να τους δώσουμε διεξόδους με τις υπαίθριες γιορτές των Καρναβαλουπόλεων, αφού ειδικά σε αυτές τις ηλικίες άλλου είδους καρναβαλική διασκέδαση για αυτά δεν είναι εύκολη».

Στην Καρναβαλούπολη της πλατείας Ταραμπούρας με τους μικρούς φίλους μας βρέθηκαν ο αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας, Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Μελάς, ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και Αντιδήμαρχος για θέματα Δημοτικών Ενοτήτων Παραλίας, Βραχναιίκων, Μεσάτιδας Δημήτρης Πελεκούδας, η δημοτική σύμβουλος Ιουλία Γιανιτσοπούλου, η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρας Ιωάννα Πελεκούδα, μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού.

Τη σκυτάλη στην υπαίθρια διασκέδαση των παιδιών θα πάρει την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 η δεύτερη περιφερειακή Καρναβαλούπολη στην πλατεία Αρόης με πλούσιες δράσεις, που συνδυάζουν το κέφι, τη διασκέδαση, το παιχνίδι και τη δημιουργία.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ