Παρελθόν από το ΣΟΨΥ Πάτρας η Αγγέλα Τριανταφύλλου - Παραίτηση με αιχμές και ερωτηματικά

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της

Εκτός της Διοίκησης του Συλλόγου Οικογενειών Ψυχικής Υγείας έθεσε εαυτόν, με επιστολή παραίτησης η μέχρι πρότινος πρόεδρος Αγγέλα Τριανταφύλλου.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά ως προ το "παρασκήνιο" που προηγήθηκε, με την κα. Τριανταφύλλου να αφήνει αιχμή σημειώνοντας "Το ταξίδι ήταν συναρπαστικό και με ούριο άνεμο, μέχρι  που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι... πειρατές".

 

Η ανακοίνωση παραίτησης:

"To Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, μετά από δύο τριετίες στην προεδρία του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ Πάτρας), υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση της προέδρου, εξαιτίας ισχυρότατων και αξεπέραστων διαφωνιών με το Δ.Σ., σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου.

Η θητεία μου στον ΣΟΨΥ Πάτρας ήταν ένα ταξίδι προσφοράς στους ψυχικά πάσχοντες και τις οικογένειές τους, μια συνεχής αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης του Συλλόγου, διεύρυνσης των δράσεων και των μελών του, κάλυψης των αναγκών όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών,  ρήξης με τους μύθους γύρω από την ψυχική ασθένεια, εξάλειψης του στίγματος που εμποδίζει την ένταξη των ψυχικά πασχόντων στον κοινωνικό και επαγγελματικό ιστό, υπεράσπισης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

Αποχωρώ με την ικανοποίηση ότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια χωρίς ποτέ να υπολογίσω χρόνο ή κόπο για να γίνει ο ΣΟΨΥ σημείο αναφοράς κάθε συμπολίτη μας που αντιμετώπιζε ψυχικές δυσκολίες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα κοινωφελή ιδρύματα, τις μικρές και μεγάλες εταιρείες και επιχειρήσεις, τους φορείς και κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας που στήριξαν την προσπάθεια του συλλόγου.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Συλλόγου για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια τόσο ανδεικνύοντάς με πρόεδρο επί δύο  συνεχόμενες τριετίες όσο και για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για τη βελτίωση του Συλλόγου  σε επίπεδο υπηρσιών, έξωστρέφειας και χρηματοδότησης.

Το ταξίδι ήταν συναρπαστικό και με ούριο άνεμο, μέχρι  που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι... πειρατές.

Εύχομαι, παρά ταύτα, η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη προς όφελος των ψυχικά ασθενών και των οικογενειών τους καθώς τα συμφέροντα και οι ανάγκες τους είναι πάνω από όλα".

Διαβάστε επίσης