Διαψεύδει το Μαξίμου την ανάκληση της μετακίνησης Σφακιανάκη

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για την απομάκρυνση

Τις πληροφορίες περί ανάκλησης της απόφασης για τη μετακίνηση του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω των σφοδρών αντιδράσεων, διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου.

Η απομάκρυνση του υποστράγητου Μανώλη Σφακιανάκη από την θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση, καθώς από το 1995 μέχρι σήμερα που βρίσκεται σε αυτήν έχει, κατά κοινή ομολογία, εκατοντάδες επιτυχίες στο ενεργητικό του στην πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος, παντός είδους, από εντοπισμό ηλεκτρονικών απατών μέχρι διάλυση κυκλωμάτων παιδεραστίας.

Ο κ. Σφακιανάκης, με εντολή του Διευθυντής της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσουβαλά διατηρεί το βαθμό του υποστράτηγου αλλά μετατίθεται στον Κλάδο της Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού στο πλαίσιο των τελευταίων κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία.

Η απομάκρυνση του Σφακιανάκη δεν αναμενόταν και έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων με ορισμένες πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα μπορούσε να οφείλεται σε δυσφορία άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Αστυνομίας, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι η πολυετής παρουσία Σφακιανάκη στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επηρεάζει δυσμενώς τη δική τους πορεία και ανέλιξη, και άλλες για άμεση πολιτική παρέμβαση από πλευράς κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο υποστράτηγος Σφακιανάκης δεν αποδέχεται την μετακίνηση του, η οποία θεωρείται υποβάθμιση και κατά πληροφορίες θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Επιχείρηση αποδόμησης από τον Ν. Τόσκα

Αιχμές για τις ικανότητες του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο υπουργός μίλησε απαξιωτικά για τον κ. Σφακιανάκη, χαρακτηρίζοντάς τον δημοσιοσχεσίτη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

«Η αντίληψη του υπουργείου είναι να αξιοποιούνται στελέχη που έχουν πραγματικές δυνατότητες και όχι «εκείνοι που έχουν ικανότητες επικοινωνίας με τα ΜΜΕ και κάνουν δημόσιες σχέσεις», δήλωσε ο κ. Τόσκας.

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι προχωρούν στην καρατόμηση ολόκληρης της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας πριμοδοτώντας τους δικούς τους ανθρώπους.

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σφοδρή είναι η αντίδραση των κομμάτων για τη μετακίνηση του Μ. Σφακιανάκη από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

ΝΔ: “Κρίσεις – σφαγείο” για τους ικανούς στην Ελληνική Αστυνομία

Ο Συντονιστής Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η αριστοτεχνικά ενορχηστρωμένη από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρηση “κρίσεις – σφαγείο” στην Ελληνική Αστυνομία. Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, καρατομήσεις και εξοστρακισμοί αξίων ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν τους φόβους και την αγωνία που εδώ και καιρό εκφράστηκαν δημόσια από τη Νέα Δημοκρατία για το προδιαγεγραμμένο ανοσιούργημα στο οποίο επιδόθηκε τελικά η Κυβέρνηση.

Παρακάμφθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας. Η κυβέρνηση “ξήλωσε”, παρόπλισε και αποστράτευσε εξαίρετους, επιτυχημένους και με τεράστια προσφορά αξιωματικούς, όπως τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τον τέως Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Σταυρόπουλο, σκανδαλίζοντας έντονα την κοινωνία. Πριν καλά – καλά αναλάβουν τα καθήκοντά τους και κλείσουν ένα έτος θητεία, απομακρύνθηκαν σχεδόν οι μισοί ταξίαρχοι και αστυνομικοί διευθυντές.

Αυτή η πρωτοφανής και προκλητική συμπεριφορά της Κυβέρνησης είναι απολύτως καταδικαστέα, από όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την υστάτη στιγμή, να ανακαλέσει αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις».

Χαρακτηριστικό ήταν και το tweet της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Ελίζας Βόζενμπεργκ:

«Καρατομήθηκε ο Μ. Σφακιανάκης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Είστε σοβαροί;;;;;;».

Στην απομάκρυνση του Μ. Σφακιανάκη αναφέρθηκε και η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία αφού υποστήριξε ότι «ο υποστράτηγος Σφακιανάκης έχτισε από το μηδέν τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης», διερωτήθηκε εάν «απομακρύνεται για την επιτυχία του».

ΠΑΣΟΚ: Να ανακληθεί η απόφαση

Από τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Χαριλάου Τρικούπη, σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνονται τα εξής:

«Είναι προφανές ότι η καρατόμηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπαγορεύτηκε από την Κυβέρνηση για λόγους σκοπιμότητας. Η δε τοποθέτηση του σε άσχετη με το επί εικοσαετίας και πλέον αντικείμενο του θέση, ενισχύει ακόμη περισσότερο την υπόνοια περί ισχυρής σκοπιμότητας για τη μετακίνησή του.

Αναρωτιόμαστε αν οι δηλώσεις της κας Γεροβασίλη περί ελέγχου του συνόλου των ΜΜΕ στη χώρα και η συνεχιζόμενη προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος ανελευθερίας στην ενημέρωση, βρήκαν στο πρόσωπο του επικεφαλής μιας τόσο νευραλγικής για την ασφάλεια και τον έλεγχο του Διαδικτύου υπηρεσίας την ΕΛ.ΑΣ. τον επόμενο “εχθρό”.

Καλούμε άμεσα τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τη νέα Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αποκαταστήσουν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία μιας από τις πιο επιτυχημένες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ ».

Χ. Θεοχάρης – Ποτάμι: Σφακιανάκης-Σταυρόπουλος έφυγαν γιατί δούλευαν

Σε μήνυμα του στο twitter ο βουλευτής του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρης ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη μετάθεση του κ.Σφακιανάκη στη Διεύθυνση Προσωπικού και για την αποστράτευση του Στ. Σταυρόπουλου.

«Σφακιανάκης-Σταυρόπουλος έφυγαν γιατί δούλευαν. Η φαυλότητα ΣΥΡΙΖΑ έχει και όρια. Ως πότε θα ανεχόμαστε;» διερωτήθηκε ο κ.Θεοχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην περίπτωση της παραίτησης του υφυπουργού Υποδομών, Π.Σγουρίδη, τονίζοντας ότι «έφυγε γιατί είπε την αλήθεια».

Διαβάστε επίσης