Πάτρα: Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τα ασθενοφόρα εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Αντιδρούν στην απόφαση της Κυβέρνησης για διακομιδές από οδηγούς των Δήμων στα Κέντρα Υγείας

Σε πορεία ασθενοφόρων με τελικό προορισμό τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, προχώρησαν νωρίτερα οι ι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. 

Διαμαρτύρονται  για την απόφαση της Κυβέρνησης να γίνονται διακομιδές στα κέντρα υγείας με ευθύνη και προσωπικό των Δήμων..!

Θα συναντηθούν με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γιώργο Αγγελόπουλο, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφαράς, απουσιάζει.

ekav_perifereia_tempo24.gr_.jpg

12755050_10205819480426106_688105212_o.jpg

Η ανακοίνωση:

Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας, με την οποία προσωπικό από τους δήμους και το Πυροσβεστικό Σώμα δύναται να οδηγεί ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων που κάνει λόγο για επιστροφή σε εποχές Μεσαίωνα και για αλλοίωση του χαρακτήρα της προνοσοκομειακής φροντίδας στη χώρα μας.

Η ομοσπονδία κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ενώ ανακοινώνει την πρόσληψη χιλιάδων υγειονομικών υπαλλήλων και πληρωμάτων ασθενοφόρων, «το μόνο που κάνει είναι να διαχειρίζεται την υποστελέχωση του συστήματος και του ΕΚΑΒ με συστηματική εξουθένωση του προσωπικού και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» και καταλήγει: «Το μόνο που μένει τώρα είναι να προωθήσουν διάταξη που θα μετατρέπει τα ιδιωτικά αγροτικά οχήματα σε ασθενοφόρα».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ