Πάτρα: "Ο κυριος Μάκης" του Βασίλη Κατσικονούρη με το Νίκο Ορφανό

Στο Λιθογραφείον

Ο Νίκος Ορφανός, μετά από πέντε μήνες παραστάσεων στην Αθήνα, όπου ο Μάκης γνώρισε εξαιρετική επιτυχία και απήχηση, παρουσιάζει το Μάκη στο Λιθογραφείον, σε ανανεωμένο ανέβασμα, αυτό το Σαββατοκύριακο, στις 9:30 μμ 

Ο κωμικά συγκινητικός μονόλογος του Βασίλη Κατσικονούρη, που τον γνωρίσαμε από το Γάλα και το California Dreaming, καθώς και από το πρόσφατο Καγκουρώ στο Εθνικό Θέατρο, ίσως ο σημαντικότερος Έλληνας θεατρικός μας συγγραφέας αυτή τη στιγμή, μας υπενθυμίζει πως η αλήθεια της καθημερινότητάς μας, πάντα θα διεκδικεί τη θέση της στο ελληνικό θέατρο, με τη δική της αλήθεια.

Για την παράσταση

Ο Μάκης είναι ένα χρυσόψαρο που ζει με το αφεντικό του σε ένα σπίτι. Το αφεντικό του τον βγάζει βόλτα στο πάρκο, του μιλάει και τον φροντίζει. Το αφεντικό του είναι ένας ηλικιωμένος παλιός αριστερός εξόριστος που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με το σήμερα, που δεν το βάζει κάτω, που παλεύει με τις αναμνήσεις του, με τον εαυτό του και διεκδικεί τη δική του θέση μέσα στην οικογένειά του.

Με ένα βιτριολικό χιούμορ ο γηραιός κύριος αντιστέκεται σε όλες τις συμβάσεις της ζωής του και φτάνει στη δική του, απόλυτα προσωπική υπέρβαση.

Άντρας: Νίκος Ορφανός

Σκηνοθεσία: Νίκος Ορφανός - Βασίλης Κατσικονούρης

Διαβάστε επίσης