"Δεν φεύγει το Πρωτοδικείο από το Αίγιο" - Κατηγορηματική διάψευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Κάνουν λόγο για ανυπόστατες φήμες

Για ανυπόστατες φήμες χωρίς καμία λογική και βάση μιλούν στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αναφέρουν πως υπάρχει 'εν κρυπτώ' σχέδιο για μεταφορά της έδρας του Πρωτοδικείου Αιγίου (ίσως και των Καλαβρύτων) στην Πάτρα.

Το θέμα αναφέρθηκε και το βράδυ της Δευτέρας από το δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο, ο οποίος σημείωσε πως διάβασε τα δημοσιεύματα που του προκάλεσαν ανησυχία, μεταφέροντάς την όμως τόσο στους δημοτικούς συμβούλους όσο και στην τοπική κοινωνία μέσω του τύπου που έκανε αναπαραγωγή των φημών.

Το filodimos.gr επικοινώνησε με υψηλόβαθμους κύκλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που διαψεύδουν κατηγορηματικά οποιονδήποτε σχεδιασμό περί συγχώνευσης Πρωτοδικείων περιγράφεται σε ανάλογα δημοσιεύματα. "Ούτε καν ως σκέψη δεν έχει συζητηθεί, πόσω μάλλον δεν δρομολογείται κανένα τέτοιο σχέδιο" σημείωσε στέλεχος του Υπουργείου, εκφράζοντας μάλιστα την απορία από πού εκπορεύονται και τι σκοπό έχουν τέτοιου είδους φημολογίες, που παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις μέσω των εφημερίδων και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ χωρίς να υπάρχει λόγος.

Εξάλλου, με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργος Μπέσκος σημειώνει πως ο ίδιος μίλησε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κοσμάτο και έλαβε διαβεβαιώσεις πως δεν ισχύει τίποτα από όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν περί κλεισίματος του Πρωτοδικείου στο Αίγιο και μεταφοράς των δικαστικών, των υπαλλήλων και των υπηρεσιών του στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας.

Πηγή: filodimos.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ