Πάτρα: Σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα οι εργαστηριακοί γιατροί

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ΙΣΠ, αποφασίστηκε με την παρουσία της πλειοψηφίας των Εργαστηρίων της Πάτρας και σε ποσοστό 82 % ( 45 από τα 55 Εργαστήρια ), η προκήρυξη ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ  με τον ΕΟΠΥΥ, με αιχμή τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, από την ΔΕΥΤΕΡΑ 15 - 02 - 2016.

Η Γενική Συνέλευση εκτίμησε ότι ο οργανισμός από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα με μονομερείς αποφάσεις δυσχεραίνει αδιάλειπτα την ομαλή λειτουργία των Εργαστηρίων, αδιαφορεί για την ποιότητα των υπηρεσιών τους, επιβάλει 12μηνη εργασία και τους αμείβει για τους 7 μήνες, ενώ τους οφείλονται χρήματα από το 2011.

Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση των γιατρών:

"Ο ΕΟΠΥΥ αρνείται την αντικειμενική κοστολόγηση των εξετάσεων, αλλά χωρίς καμία μελέτη, χωρίς κανένα διάλογο υποβάλει νέα (3η) υποκοστολόγηση των τιμών που ήδη έχουν παγώσει από το 1991.

Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε ότι το ΣτΕ το 2011 είχε επιβάλει στο υπουργείο πρόστιμο 10000 Ε διότι δεν είχε προβεί τότε, ως όφειλε, σε αύξηση των τιμών των εξετάσεων σε σχέση με εκείνες του 1991!!!!

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι πρέπει η κατάσταση αυτή οριστικά να σταματήσει.

Εκτιμά ότι η νέα υποκοστολόγηση επιβλήθηκε από τους Δανειστές και τους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να κλείσουν βίαια 1800 Εργαστήρια, οι εξετάσεις να μονοπωληθούν από αυτούς και στη νέα κατάσταση και με αμφίβολης ποιότητας τεχνικά μέσα - προσωπικό να επιβάλουν τους δικούς τους όρους.

Οι Εργαστηριακές εξετάσεις όμως ασφαλώς δεν είναι εμπορικό προϊόν και δεν μπορεί να αντιμετωπισθούν με όρους αποκλειστικά αγοράς.

Ως Εργαστηριακοί Γιατροί αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, μένοντας πιστοί στην Ιατρική μας ιδιότητα και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την ΕΠΙΣΧΕΣΗ σαν τελευταία γραμμή άμυνας πριν το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ.

Γνωρίζουμε ότι θα δημιουργήσουμε δυσκολίες στην ήδη δύσκολη καθημερινότητα των Πολιτών.

Όμως θεωρούμε ότι με αυτή την ενέργεια υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια και ποιότητα των εξετάσεων στον τομέα της διάγνωσης στην ΠΦΥ.

Γνωρίζουμε ότι κανένας Πολίτης δεν θα ήθελε να του επιφυλάσσει η Πολιτεία αυτή τη μεταχείριση που εμείς υφιστάμεθα .

Οι Πολίτες μας γνωρίζουν καλά , μας αξιολογούν και μας κρίνουν καθημερινά, είμαστε δίπλα τους σε δύσκολες στιγμές της υγείας τους, μας ενθαρρύνουν να αντιδράσουμε.

Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε από κοινού για προβλήματα ουσιαστικά κοινά και τους έχουμε συμμάχους".

Διαβάστε επίσης