Κλείνει η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Ακράτας - Λύπη για τους προσκυνητές

σύμφωνα με απόφαση του στε

Με θλίψη και στενοχώρια, δεκάδες προσκυνητές της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Ακράτας δέχτηκαν την είδηση πως η μονή δεν μετετράπη από το ΣτΕ σε ανδρική, παρά τις προσπάθειες της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας.

Έτσι, ο πατήρ Αλύπιος Κατσαμπάκης που για πέντε χρόνια διέμενε και διακονούσε στη μονή, αναγκαστικά φεύγει για άλλη Ιερά Μονή της ευρύτερης περιοχής.

Η Ιερά Μονή από το 2010 έως το 2015 είχε πάντα ανοιχτές τις πόρτες τις σε μια μεγάλη πνευματική αγκαλιά για όσους αγαπούσαν το μοναστήρι και το επισκέπτονταν, αποτελούσε δε μια ξεχωριστή περίοδο για την περιοχή μετά την ανάπαυση των γεροντισσών που μόνασαν εκεί για πάνω από 50 χρόνια.

Οι προσκυνητές που τακτικά επισκέπτονταν το μοναστήρι, εκφράζουν τη λύπη τους με σχετική ανοιχτή επιστολή και παράλληλα ελπίζουν πως ο Μεγαλοδύναμος θα μεριμνήσει ώστε να ξανανοίξει η μονή, παρακαλούν δε τον πατέρα Αλύπιο να μην τους εγκαταλείψει τελείως αλλά τουλάχιστον ένα Σάββατο το μήνα να επισκέπτεται τη Μονή και να λειτουργεί, φυσικά με την άδεια του Μητροπολίτη Αμβροσίου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ: Αρχικά και περί τα τέλη του 16ου αιώνα περίπου, η Μονή βρισκόταν στη θέση Πορί ή Κολωνίτης, όπου, στο εκεί φυσικό κοίλωμα απότομου βράχου, δημιουργήθηκαν τα πρώτα ασκητήρια και διαμορφώθηκε ο Ναός των Αγίων Πάντων. Από τις αρχές του 18ου αιώνα, η Μονή μεταφέρθηκε στη σημερινή θέση της και αγιογραφήθηκε ο ναΐσκος της το 1751. Στο Μοναστήρι φυλάσσονται πολλά Άγια λείψανα, καθώς και σπάνια κειμήλια, όπως ένα Ευαγγέλιο του 1672.

filodimos.gr

Διαβάστε επίσης