Γιατί «μαύρισε» η θάλασσα στην Κάτω Αχαΐα; ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΕ ΠΆΛΙ Η "ΜΑΛΙΑΚΓΟΥ"

Μαύρο νερό καταλήγει από το πρωί στη θάλασσα της Κάτω Αχαΐας! Το φαινόμενο εμφανίστηκε και είναι έντονο προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων της έδρας της δήμου δυτικής Αχαΐας. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου του Αχαϊκού Παναγιώτη Κολλιόπουλου, η αιτία είναι η υπερχείλιση του ρέματος «Μαλιαγκού» στο οποίο καταλήγουν λύματα από τα εργοστάσια της ΒΙΠΕ. «Εκεί καταλήγουν και τα λύματα από την επεξεργασία του πυρήνα», συμπληρώνει ο κ. Κολλιόπουλος.

Ο όγκος της βροχής που πέφτει από χθες στην περιοχή, φαίνεται να προκάλεσε την υπερχείλιση του ρέματος το οποίο καταλήγει μέσω του ποταμού Πείρου στη θάλασσα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ενοχοποιείται το συγκεκριμένο ρέμα. Με πολλές αναφορές και καταγγελίες έχουν αναφερθεί στο φαινόμενο τα μέλη του Συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Μπαρμπούνης έχει ζητήσει εγγράφως τόσο από την ΒΙΠΕ όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειες άμεση διευθέτηση του ρέματος και επεξεργασία των λυμάτων που καταλήγουν εκεί. Αρκετές είναι επίσης οι φορές που στο Αχαϊκό και τις γύρω περιοχές, καλλιεργητές βλέπουν τις εκτάσεις να καλύπτονται από το ρέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ